8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins fără permis, RCA și ITP, după ce poliția l-a urmărit în trafic

Prins fără permis, RCA și ITP, după ce poliția l-a urmărit în trafic

Un tânăr din Dolj a fost prins fără permis, RCA și ITP, după ce a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor.

În dimineața zilei de ieri, 7 mai, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe raza comunei Melinești, sat Bodăiești.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului, continuându-și deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Urmărirea s-a finalizat după aproximativ 1 kilometru, când cu sprijinul unui alt echipaj de poliție, s-a reușit blocarea autoturismului și imobilizarea conducătorului auto. Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 24 de ani, din Melinești, sat Bodăiești. Tânărul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Nu avea nici RCA, nici ITP

Totodată, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânăr nu deținea o poliță RCA valabilă. În plus, mașina figura cu inspecția tehnică periodică expirată.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Cercetările continuă, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

De asemenea, cel în cauză a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 și Legii 132/2017, cu amendă în valoare de 4.900 de lei. De asemenea, i-au fost retrase certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare al autoturismului.

Un alt tânăr prins la volan fără permis

De asemenea, în noaptea de 7 spre 8 mai, polițiștii doljeni au mai avut parte de o situație similară.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 9 Politie Rurală Cetate, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe DJ 561 A, pe raza comunei Unirea. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului, continuându-și deplasarea.
Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune. După aproximativ 2 kilometri, în localitatea Dobridor, aceștia au reușit să oprească mașina.

Astfel, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 17 ani, din comuna Unirea, care a fost condus la sediul poliției pentru audieri. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Cercetările continuă, iar la finalizare va fi propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Citește și: Corina Creţu, despre cele trei spitale regionale: Nicăieri nu durează atât de mult

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS