23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGhena de gunoi din Lăpuș, curățată de Iridex

Ghena de gunoi din Lăpuș, curățată de Iridex

Gazeta de Sud a scris, zilele trecute, despre o ghenă de gunoi de pe strada Eustațiu Stonescu din Craiova, care devenise un soi de groapă de gunoi pentru oamenii care aruncă resturile pe unde apucă.

Mulți locuitori de pe această stradă se plângeau că ghena arată înfiorător. Ei mai spuneau că există foarte mulți oameni cărora nu le pasă de nimic și care aruncă gunoiul la întâmplare.

Contactați de GdS, reprezentanții Iridex au promis că vor acționa în zona respectivă. De asemenea, au spus că vor strânge gunoaiele, chiar dacă o mare parte din acestea erau pe calea ferată, iar acea arie aparține de CFR. Și s-au ținut de cuvât. Marți, o echipă formată din mai mulți muncitori a ajuns la ghena din cartierul Lăpuș. S-a strâns tot gunoiul împrăștiat pe lângă containere și pe calea ferată. Acum toată zona arată mult mai bine. Oamenii care locuiesc pe această stradă nu vor mai fi nevoiți să suporte dezastrul atunci când merg să arunce gunoiul sau când, pur și simplu, trec pe acolo.

Iridex: „Zona va fi supravegheată și se vor aplica amenzi“

Iridex, firma care se ocupă de colectarea gunoiului din Craiova, și care a organizat acțiunea de strângere a gunoiului din Lăpuș, spune că această ghenă va fi supravegheată în perioada următoare. „Echipa Iridex a intervenit voluntar pentru colectarea deșeurilor abandonate de pe strada Eustațiu Stoenescu, cartier Lăpuș. Rugăm locuitorii din zonă să nu mai arunce deșeurile la întâmplare. De cele mai multe ori, gunoaiele sunt depozitate lângă platformele de gunoi, în mod intenționat sau din nepăsare. Deșeurile abandonate otrăvesc solul și contaminează mediul în care trăim. Schimbarea comportamentului față de mediu nu este o opțiune, ci o datorie față de sănătatea comunității. Zona va fi supravegheată în perioada următoare. De asemenea, se vor aplica amenzi de către echipajele Poliției Locale celor care continuă să arunce deșeurile necorespunzător“, au precizat reprezentanții Iridex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS