13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO ghenă din Lăpuș a devenit groapă de gunoi

O ghenă din Lăpuș a devenit groapă de gunoi

O ghenă din cartierul craiovean Lăpuș a devenit groapa de gunoi a oamenilor certați cu bunul simț și cu orice fel de reguli de conviețuire.

Se spune că omul sfințește locul, dar multe persoane din cartierul Lăpuș, care aruncă gunoiul la ghena de pe strada Eustațiu Stoenescu, nu au niciun fel de legătură cu această zicală. În urma lor rămân grămezi din gunoiul aruncat la întâmplare, pe lângă containere, fără nicio reținere. Astfel, întreaga arie din jurul ghenei e plină de resturi alimentare, peturi, tot felul de alte gunoaie. Chiar și un vas de WC tronează în zona respectivă.

„Îmi e silă să văd ce poate să fie aici“

Oamenii care locuiesc pe strada Eustațiu Stoenescu și respectă regulile spun că este un total dezastru în jurul acestei platforme de gunoi. Iar problema nu este de ieri, de azi, ci de ani de zile. „Eu așa ceva n-am văzut nicăieri, mizeria aceasta care este la containerele noastre de gunoi. Nu știu cum pot să fie unii oameni așa de nesimțiți. Dacă tot ajung cu gunoiul aici, de ce îl lasă pe jos, la întâmplare? Înseamnă că mizeria asta o țin și la ei acasă sau probabil chiar nu îi interesează de nimic din jur. Arată îngrozitor, vin cu inima strânsă să aduc gunoiul, îmi e silă să văd ce poate să fie aici. Ar trebui să îi urmărească cumva și să îi amendeze“, a spus o femeie.

Calea ferată din zonă, înțesată de gunoi

O altă problemă destul de delicată este aceea că ghena se află exact în imediata apropiere de calea ferată. Însă, primele două rânduri de cale ferată sunt dezafectate și nu mai circulă trenuri. Așa că acestea sunt, de fapt, căi ferate pentru gunoaie. Ele sunt pur și simplu înțesate. Oriunde calci, e imposibil să ocolești resturile aruncate peste tot. Terenul este în proprietatea CFR și compania ar trebui să se ocupe de curățenie. Însă, CFR are campanii de curățenie abia în primăvară și oricum ar fi imposibil să facă față cantității de gunoi aruncate frecvent în zona de pe strada Eustațiu Stoenescu. „Trebuie neapărat luate măsuri împotriva celor care aruncă fără nicio apăsare tot felul de mizerii pe lângă containere. Aruncă sacii de gunoi peste tot, parcă nu văd containerele. Așa ceva chiar nu pot să pricep. Cum să ne mai numim noi civilizați când mulți se comportă în acest fel? Tot perimetrul acesta arată înfiorător, sunt grămezi de gunoaie care se întind pe toată calea ferată“, a mai spus o altă femeie care locuiește în zonă.

Iridex spune că va încerca să rezolve problema

Gazeta de Sud a solicitat un punct de vedere companiei care se ocupă de colectarea gunoiului în Craiova. Reprezentanții Iridex spun că au în vedere curățarea zonei de la ghena din Lăpuș și că vor găsi soluții ca această problemă să nu se mai repete. „S-a verificat deja situația. În mod normal, majoritatea gunoaielor de acolo sunt pe domeniul CFR, dar vom găsi o soluție și le vom ridica noi. Vom face curățenie. Noi avem acum o campanie de colectare a deșeurilor abandonate în toată Craiova. În aceste zile echipele sunt în cartierul Brestei. În timpul acestei campanii vom identifica zonele în care se aruncă frecvent gunoaie și acolo se vor monta camere de luat vederi. Deja s-a achiziționat o parte din acestea și se va începe montarea lor. Camerele vor fi supravegheate de Poliția Locală și ei vor lua măsuri acolo unde este cazul“, au transmis reprezentanții Iridex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS