12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova va avea un nou mall în 2023

Craiova va avea un nou mall în 2023

Craiova va avea un nou centru comercial – Promenada Mall. Firma dezvoltatoare, NEPI Rockcastle, promite că noul centru comercial va fi de mare anvergură şi va asigura multe locuri de muncă.

Ani de-a rândul, Balta Craioviţei a fost o zonă care strica peisajul Craiovei. Odinioară, toată suprafaţa terenului era plină de buruieni. Inclusiv terenul, care are o pânză freatică la o adâncime foarte mică, reprezenta o mare problemă. Însă, până în 2023, NEPI Rockcastle promite că va schimba faţa întregului spaţiu şi că va construi un mall ultramodern pentru craioveni.

Lucrările încep în curând

Noul centru comercial se va numi Promenada Mall. Dezvoltatorul – NEPI Rockcastle – spune că deja s-a obţinut autorizaţia pentru începerea lucrărilor. „Am obținut autorizația de construcție pentru Promenada Mall Craiova, la începutul acestui an. Vom demara lucrările de construcție în primul trimestru al anului, februarie sau martie, 2022. În Craiova există de multă vreme un singur centru comercial. Însă, raportat la dimensiunea oraşului, pot funcţiona fără probleme două. Dacă ne uităm la oraşe similare din vest, sunt chiar şi trei sau patru centre comerciale. În orașe regionale precum Craiova, există o apetenţă mai mare a clienţilor pentru astfel de centre comerciale“, a spus Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

Când va fi gata Promenada Mall?

Potrivit dezvoltatorului, lucrările se vor mişca foarte repede. În aproximativ un an şi jumătate, Promenada Mall ar putea primi vizitatori. „Finalizarea Promenada Mall Craiova este programată pentru trimestrul trei, 2023, şi ne asumăm respectarea acestui termen. Așadar, cel mai probabil, în toamna lui 2023 vom inaugura primul mall NEPI Rockcastle din Craiova, construit printr-o investiție greenfield. Odată cu deschiderea Promenada Mall, Craiova intră în liga polurilor regionale pentru shopping, precum Cluj-Napoca, Timișoara sau Constanța, și a orașelor capabile să atragă investiții importante atât în retail, cât și în infrastructură“, a mai precizat, pentru GdS, Marius Barbu.

Chiar dacă zona „Balta Craioviţa“ este cunoscută ca fiind una cu probleme din cauza pânzei freatice aflată la o adâncime foarte mică, NEPI Rockcastle spune că nu vor exista probleme cu construcţia. „Din punct de vedere al construcției, am luat toate măsurile necesare pentru a ne asigura că nu vor fi probleme legat de posibile infiltrări de apă provenită din pânza freatică și teren“, a mai spus reprezentantul NEPI.

Ce magazine vor fi în noul mall?

Până în acest moment se cunoaşte numele hipermaketului care va fi în Promenada şi un magazin de bricolaj. Însă, dezvoltatorul promite 130 de magazine.

„Promenada Mall Craiova va găzdui retaileri de top, un cinematograf, hipermarketul Carrefour, dar și magazinul de bricolaj Dedeman. În total, vor fi 130 de magazine, dintre care cel puțin 20 de nume în premieră pe piața din Craiova. Acestea vor fi magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, home&deco, tehnologie, înfrumusețare, articole sportive, produse pentru copii, servicii, restaurante și cafenele. Astfel, experiența de cumpărături în această zonă se va îmbunătăți, va fi complexă, oferind un spațiu creat special pentru cumpărături, distracție sau wellbeing (bunăstare).

După oficializarea discuțiilor cu marile branduri, vom putea oferi informații cu privire la numele acestor magazine. Ne dorim o diferențiere a Promenada Mall, astfel încât experiența petrecerii timpului să fie unică, fie că vorbim despre cumpărături, divertisment sau relaxare“, a mai spus Mariu Barbu.

Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle

Cel puţin 1.500 de locuri de muncă noi

Pe lângă posibilitatea cumpărăturilor într-un centru comercial nou, poate cel mai important capitol este cel al creării locurilor de muncă. În Promenada, vor lucra cel puţin 1.500 de oameni.
„Promenada Mall Craiova va fi construit la cele mai înalte standarde de calitate ale industriei. El reprezintă o investiție importantă pentru oraș, care va aduce Craiova pe harta orașelor-cheie în materie de shopping, la nivel regional. Dezvoltarea Promenada Mall Craiova va da un impuls economiei locale și va genera minimum 1.500 de locuri de muncă. De asemenea, ne așteptăm ca această infuzie de capital pe zona de retail real-estate să atragă noi investiții, în diferite sectoare cheie ale economiei locale. Am gândit acest mall ca un agregator pentru toate comunitățile care vor beneficia de noul centru comercial“, a mai menţionat Marius Barbu.

Bulevard nou, construit odată cu mall-ul

Dezvoltatorul NEPI Rockcastle a gândit şi modernizarea unui bulevrad din Craiova, tocmai pentru a se ajunge cu mult mai multă uşurinţă la Promenada Mall.

„Viitorul centru comecial va fi poziționat la 10 minute distanţă de centrul oraşului. De asemenea, va fi conectat la toate zonele importante din Craiova, prin linii de transport public. Vom asigura, totodată, 2.050 de locuri de parcare. Toate proiectele dezvoltate de NEPI Rockcastle au o componentă majoră care se leagă de sprijinul pe care dorim să-l oferim comunităților în mijlocul cărora ne aflăm. Totodată, am decis să construim un bulevard de legătură între Calea Severinului și Bulevardul Râului. Acesta va creşte accesibilitatea către centrul comercial, să ajute la fluidizarea traficului în tot orașul și să contribuie la dezvoltarea zonei. Bulevardul va avea câte două benzi pe sens. Totodată, semaforizare inteligentă cu sistem de detecţie modern, dotat cu camere video, piste de biciclete, spații verzi, precum și stații de autobuz. Așadar, această investiție în infrastructură va îmbunătăți, cu siguranță, calitatea vieții în Craiova“, a mai adăugat Marius Barbu.

În prezent, autorizarea construirii noului bulevard este aproape gata. Există certificat de urbanism și s-au dat majoritatea avizelor care urmează să fie depuse pentru obținerea autorizației de construcție. Costul pentru construcția bulevardului face parte din investiția totală.

Fondul de investiţii NEPI Rockcastle a achiziţionat în 2019 terenul de aproximativ 200.000 de metri pătraţi în Craiova, pe Calea Severinului. Promenada Craiova este o investiţie estimată la 110 milioane de euro.

Citeşte şi: Panourile electronice din staţiile de tramvai, pe linie moartă din 2016

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS