10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj15 ani de activitate ai României în UE, aniversaţi și la Craiova

15 ani de activitate ai României în UE, aniversaţi și la Craiova

Consililul Județean Dolj a aniversat, astăzi, la Casa Universitarilor, cei 15 ani de când România este membru al Uniunii Europene. Țara noastră a început activitatea în cadrul UE pe 1 ianuarie 2007.

Cu acest prilej, Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, a prezentat și Strategia de Dezvoltare a județului Dolj, pentru următorii 7 ani. Această strategie stă la baza dezvoltării viitoarelor proiecte din fonduri europene, dar și din fonduri proprii. Strategia pune accent pe calitatea vieții cetățeanului și pe parteneriatul dintre administrație, mediu academic și mediu de afaceri.

„Domeniile prioritare în care Doljul ar trebui să susțină dezvoltarea sunt infrastructura rutieră și mediul se afaceri”

„În următorii ani vom pune accent pe acest parteneriat, care cu siguranță va produce dezvoltarea. Strategia de dezvoltare a fost definitivată. Avem o strategie orientată către cetățean, capabilă să asigure o dezvoltare coerentă și armonizată a comunităților. O strategie în acord cu așteptările și necesitățile comunităților locale. În același timp, am încercat să o corelăm cu strategii europene regionale și sectoriale. Am început din februarie 2021. În primul rând, cu o analiză detaliată a situației existente în județul Dolj, în toate domeniile relevante. Au fost identificate domeniile considerate prioritare, precum îmbunătățirea infrastructurii, vorbim de drumurile județene, sănătate și educație. Domeniile prioritare în care Doljul ar trebui să susțină dezvoltarea sunt infrastructura rutieră și mediul se afaceri”, spune Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

Strategia de dezvoltare a județului Dolj este făcută publică pe site-ul CJ Dolj și urmează să fie supusă votului în ședința de luna aceasta.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS