10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAeroportul din Craiova își schimbă numele

Aeroportul din Craiova își schimbă numele

Aeroportul din Craiova își va schimba denumirea în George (Gogu) Constantinescu, după marele inventator craiovean. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri a autorităților locale, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea lui George (Gogu) Constantinescu, dar și pentru că anul acesta se împlinesc 83 de ani de când a luat ființă Aeroportul din Craiova.

Hotărârea urmează să fie aprobată în următoarea ședință a Consiliului Județean Dolj.

,,Pentru că anul acesta se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui George (Gogu) Constantinescu și pentru că tot anul acesta împlinim 83 de ani de când a luat ființă Aeroportul din Craiova. Luna trecută am depus cel mai mare proiect de dezvoltare a Aeroportului din Craiova, proiect de 92 de milioane de euro. Acest lucru ne-a făcut, după un timp în care ne-am tot sfătuit și studiat cu oamenii din domeniu, să venim cu propunerea ca Aeroportul din Craiova să poarte numele George Constantinescu.

Este și un omagiu pentru unul dintre cei mai mari oameni de știință pe care România i-a dat, respectiv Doljul i-a dat. La următoarea întâlnire o să pregătim toată documentația și în următoarea ședință de Consiliu Județean o să propunem consilierilor să schimbăm denumirea aeroportului. Avem pregătit să punem și o efigie cu George Constantinescu la aeroport”, a spus Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

George (Gogu) Constantinescu este cunoscut pentru cele aproape 400 de invenții

George (Gogu) Constantinescu s-a născut la Craiova pe 4 octombrie 1881. Este cunoscut pentru cele aproape 400 de invenții, printre care inventarea cutiei automate de viteze, a betonului armat. El este cel care a demonstrat că sonicitatea este o știință viabilă, prin inventarea dispozitivului Constantinesco Fire Control Gear, fabricat în 50.000 de exemplare pentru aviația engleză.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS