7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRaluca Turcan, la Craiova: „În România avem aproximativ 480.000 de oferte de locuri de muncă și doar 200.000 de cereri“

Raluca Turcan, la Craiova: „În România avem aproximativ 480.000 de oferte de locuri de muncă și doar 200.000 de cereri“

În vizită la Craiova, Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că una dintre principalele preocupări ale Ministerului o reprezintă creșterea salariului minim, lucru pe care îl doresc și cei doi mari agenți economici pe care i-a vizitat astăzi, Ford Craiova și Manufactura de Est.

„De la începutul anului am susținut că salariul minim în România trebuie să crească. Nivelul este insuficient. Important este să găsim acel nivel de creștere pentru salariul minim, astfel încât el să se regăsească și în creșterea puterii de cumpărare, dar să fie suportat și de către mediul economic.

O majorare a salariului minim, o creștere a veniturilor, pe termen mediu și lung, reprezintă principalul factor pentru combaterea migrației, pentru combaterea plecărilor în străinătate. Foarte mulți români sunt afectați de creșterile de prețuri la alimente, la facturi. Din cauza nivelului de educație și de calificare, unii sunt în dificultate să-şi găsească un loc de muncă. Și atunci, noi avem, ca preocupări, un nivel de salarizare decent, care să fie motivant pentru a rămâne în piața activă din România și, de asemenea, o îmbunătățire a calificărilor de care beneficiază românii pentru a-și găsi un loc de muncă.

În România, în prezent, avem aproximativ 480.000 de oferte de locuri de muncă și doar 200.000 de cereri. Există un necesar de locuri de muncă pe care românii nu le pot acoperi”, a precizat Raluca Turcan, Ministrul Muncii.

Combaterea muncii la negru este, de asemenea, cel de-al doilea obiectiv al ministrului Raluca Turcan.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS