23.6 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăLocalDolj(UPDATE) Noi detalii despre scheletele umane găsite pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești

(UPDATE) Noi detalii despre scheletele umane găsite pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești

Noi detatalii în cazul scheletelor umane găsite pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești. Arheologul Gabriel Bălan, cel care se ocupă de sit, a precizat pentru Gazeta de Sud că este vorba despre o descoperire amplă.

S-au descoperit așezări umane din epoca neoliticului și mai multe morminte, cam 70 la număr, datând din epoca medievală şi din epoca romană. Cele din epoca romană se pare că reprezintă morminte ale unor daci.

Situl arheologic se întinde pe 5 hectare și este localizat între Gârlești și Pielești. În prezent, se efectuează lucrări preventive. Sunt lucrări normale începute înainte de demararea celor la drumul expres. Mormintele au fost descoperite cam acum trei – patru săptâmâni, iar în urma săpăturilor, săptămâna aceasta, au gasit si scheletele. Sunt două tipuri de morminte: de înhumare și de incinerare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:25

Craiovean prins de trei ori băut la volan, în...

Poliţiştii de la Secţia 2 Craiova au dispus reţinerea unui bărbat de 52 de ani, care a fost depistat conducând băut de trei ori, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. În plus, bărbatul avea permisul anulat. Asta pentru că, în urmă cu aproape trei ani, a fost condamnat pentru conducere sub influanţa alcoolului şi cu permisul suspendat. A primit o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI GdS