8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrefectul de Dolj, vizită în spitale din cauza situației critice

Prefectul de Dolj, vizită în spitale din cauza situației critice

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a mers astăzi într-o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, la Direcția de Sănătate Publică Dolj și la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, dată fiind situația dificilă cu capacitatea de preluare a pacienților suspecți sau confirmați cu Covid-19.

La Spitalul Județean, sunt 47 de pacienți ventilați mecanic, 23 în sectorul non-Covid și 24 în cel de Covid. Aici a fost extinsă capacitatea și pentru ca instalația de oxigen să facă față. Va fi înlocuită o parte dintre aceasta, o soluție care să permită ventilarea pacienților în condiții de siguranță. În plus, în acest sens, s-a trimis deja o adresă din partea conducerii spitalului către blocul operator pentru a temporiza intervențiile chirurgicale și a fi operate doar urgențele. Totodată, se ia în considerare și posibilitatea extinderii cu locuri la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova.

Prefectul județului Dolj a fost și in izolatorul Covid

Prefectul județului Dolj a fost și in izolatorul Covid, acolo unde sunt îngrijiți pacienții confirmați.

“Situația este critică, sunt bolnavi dependenți de oxigen. Am discutat cu aceștia și există o preocupare majoră pentru găsirea de soluții. Pentru a nu ajunge pe un pat de spital, fac un apel să evitați locurile aglomerate, să purtați mască și să vă feriți să ajungeți în stare gravă la spital. Pacienții din izolator sunt conectați la aparate, așteptând un pat la ATI. Consumul de oxigen este atât de mare cum nu a fost niciodată, iar de oxigen depinde viața oamenilor!”, a menționat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS