5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Percheziții la contrabandiști de țigări

Dolj: Percheziții la contrabandiști de țigări

Poliţişti din Bechet si Daneţi au efectuat ieri o  actiune  pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite la regimul produselor supuse regimului vamal.

La acţiunea desfăşurată au participat 18 poliţişti, fiind legitimate 14 pesoane, 7 autovehicule controlate, 5 comercianţi verificaţi şi 3 persoane conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

Totodată, poliţiştii au efectuat patru perchiziţii domiciliare, pe raza localităţilor Daneţi şi Mîrşani la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni conform Legii 86/2006, din Codul Vamal.

Poliţiştii au efectuat o perchezitie domiciliară la domiciliul unui bărbat 60 de ani, din comuna Mîrșani, unde au fost depistate 560 de pachete tigarete diverse mărci, care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal.

De asemenea, la locuinţa unui bărbat de 48 de ani, din comuna Daneţi, poliţiştii au găsit 10 pachete tigare care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal.

Totodată, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din comuna Dobroteşti, al cărei administrator este o femeie de 63 de ani, din localitate, unde au fost identificate un număr de 6 pachete ţigarete, care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal.

Întreaga cantitate de 11720 de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetarilor.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de  contrabandă, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS