20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova poluată: După ce a zis ca nu a găsit nimic, Garda de Mediu a găsit, totuși, ceva

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a găsit nimic, Garda de Mediu a găsit, totuși, ceva

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit nimic” în Bariera Vâlcii în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, când mai mulți craioveni au făcut sesizări privind aerul irespirabil din zona Rovine – Gară – Barieră și a dat de înțeles că senzorul independent nu ar fi de încredere, inspectorii GNM Dolj au găsit, în cele din urmă, ceva mai mult decât nimic.

Garda de Mediu Dolj a publicat astăzi o informare în care anunță că, urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor cu privire la deprecierea calității aerului în municipiul Craiova, reprezentanți ai IPJ Dolj, ISU Oltenia Dolj, Poliției Locale Craiova și CJ Dolj al GNM au desfășurat acțiuni (ziua și noaptea) și în zilele de 19, 24, 26, ale lunii noiembrie a.c., în mai multe zone din municipiul Craiova (străzile: Aleea 4 Șimnic, Drumul Muntenilor, Aleea 2 Cantonului, Teilor, Popoveni, Rîului, Dr. Constantin Severeanu, Brestei).

Garda spune că a găsit arderi ilegale de deșeuri

Ca urmare a acțiunilor, au fost identificate mai multe amplasamente în care se desfășurau activități, de către persoane fizice și juridice, de dezmembrare VSU (vehicule scoase din uz), fără respectarea legislației, cât și de arderea deșeurilor provenite din această activitate.

O persoană fizică a fost găsită dezmembrând vehicule pe un teren neautorizat de pe strada Brestei și se află în procedură de a fi informată de catre CJ Dolj al GNM de fapta contravențională comisă și comunicarea amenzii.

Doi operatori economici au fost sancționați contravențional de către CJ Dolj al GNM cu amenzi în cuantum de 50 000 lei pentru nepredarea VSU deținute catre operatori economici autorizati, respectiv pentru arderea mai multor tipuri de deșeuri provenite din activitatea desfășurată.

Problemele persistă

Indicii arată și astăzi valori peste limită, dar o medie mai scăzută decât miercuri și joi. Inclusiv două dintre stațiile Agenției de Mediu Dolj din Craiova indică valori depășite și o calitate a aerului de 4 din 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS