10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Nu am găsit nimic în Barieră. Cine știe ce senzori sunt ăia” . Garda de Mediu, despre poluarea de care se plâng o mulțime de craioveni

„Nu am găsit nimic în Barieră. Cine știe ce senzori sunt ăia” . Garda de Mediu, despre poluarea de care se plâng o mulțime de craioveni

Garda de Mediu Dolj bagatelizează îngrijorarea craiovenilor, bazată pe valorile senzorului de monitorizare URAD. Gheorghe Călinoiu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Dolj nu are încredere în senzorul independent, dar nici măcar nu știe ce fel de senzor este. Și readuce, astfel, în discuție problema lipsei unei stații de monitorizare a Agenției de Mediu în zona Barierei, unde există cel mai mare poluator.

Călinoiu a declarat pentru GdS că un comisar al instituției a fost pe teren miercuri noapte și nu a găsit vreo neregulă. Conform acestuia, poluarea e datorată unui cumul de factori, dar senzorii independenți nu sunt de luat în seamă. Dar care senzori ar fi de luat în seamă, dacă APM Dolj nu a instalat stație de monitorizare în cea mai poluată zonă din oraș?

Răspunsul lui Călinoiu

Iată ce spune cu seninătate Gheorghe Călinoiu, în timp ce locuitorii unor cartiere întregi se plâng că nu mai pot respira:

„Există o acumulare la nivelul întregului oraș din cauza răcirii vremii, de la traficul pe timp de zi, încălzire. Toate noxele care se adună…. Nu e o problemă care o prezintă senzorii care cine știe ce senzori sunt ăia, de unde îi iau. Ca să faci niște măsurători trebuie să îndeplinești niște condiții, să știi să prelevezi, să vezi distanțe, să vezi înălțimi, nu așa, toată lumea… cu telefonul. Am fost aseară și nu era nimic”.

Dacă nu au văzut nimic, oare nici nu au simțit? Sau toți craiovenii care se plâng suferă de halucinații olfactive?

Pentru informarea personală a comisarului șef al Gărzii de Mediu Dolj, atât de puțin interesat de domeniul în care activează încât nici măcar nu a avut curiozitatea să afle despre ce senzor este vorba, îi transmitem că uRADMonitor este prima rețea globală de monitorizare a poluării, prezentă în peste 40 de țări din întreaga lume! 40 de țări. Iar datele înregistrate sunt luate în calcul și citate de prestigioase publicații mondiale.

Citește și:

Poluare terifiantă miercuri noapte în Bariera Vâlcii. Craiovenii au respirat moarte curată

Tu știi ce aer respiră copilul tău? O stație europeană arată valori aproape de hazard în Bariera Vâlcii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS