17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoluare terifiantă miercuri noapte în Bariera Vâlcii. Craiovenii au respirat moarte curată

Poluare terifiantă miercuri noapte în Bariera Vâlcii. Craiovenii au respirat moarte curată

UPDATE: IPJ Dolj spune că a făcut verificări în urma sesizărilor, dar că nu a găsit surse de poluare în zonă: „În ziua de 23 noiembrie a.c., la nivelul Secţiei 4 Poliţie Craiova a fost înregistrată o sesizare formulată în scris de un bărbat din Craiova, cu privire la faptul că în cartierul Rovine unde acesta locuieşte sunt arse deşeuri care poluează aerul.
De asemenea, în cursul serii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic de către acelaşi bărbat cu privire la aceleaşi aspecte sesizate în ziua de 23 noiembrie. În baza sesizărilor, poliţiştii au efectuat verificari pe raza de competenţă însă nu au fost identificate surse de poluare.Totodată, poliţiştii continuă verificările cu privire la aspectele sesizate pentru stabilirea situaţiei de fapt.”

Poluarea din Bariera Vâlcii a atins ieri noapte valori terifiante, aproape de valoarea maximă pe care o înregistrează senzorul URADmonitor. În momentul de vârf, poluarea PM 2,5 a atins valoarea de 443 din 500, craiovenii respirând, practic, moarte curată.

De miercuri, la ora 18:00 până joi dimineața la ora 5:00, adică timp de 12 ore neîntrerupte, valorile s-au situat peste pragul de 200 constant, iar timp de mai multe ore au atins nivelul maxim, indicatorul de alertă „hazardous” – care semnalează riscuri foarte mari pentru toată populația.

O craioveancă ne-a trimis o fotografie cu smogul dens din Bariera Vâlcii, făcută la ora 8:00 în această dimineață.

Mai mulți craioveni au publicat mesaje pe rețelele de socializare pentru a face cunoscută situația, iar unii dintre ei au sesizat autoritățile. Au fost făcute reclamații la primărie, la telefonul cetățeanului, la Garda de Mediu și la poliție. Rămâne de văzut ce vor face acestea.

Puteți vedea valorile înregistrate în timp real de senzorul din Bariera Vâlcii accesând acest link.

Citește și: Tu știi ce aer respiră copilul tău? O stație europeană arată valori aproape de hazard în Bariera Vâlcii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS