10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcursul Naţional Catehetic “Iubirea lui Hristos în familia mea” continuă în Arhiepiscopia Craiovei

Concursul Naţional Catehetic “Iubirea lui Hristos în familia mea” continuă în Arhiepiscopia Craiovei

Sectorul de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat luni o întâlnire online cu reprezentanţii protopopiatelor din Arhiepiscopia Craiovei:

  • Protopopiatul Craiova Nord,
  • Protopopiatul Craiova Sud,
  • Protopopiatul Băileşti,
  • Protopopiatul Târgu Jiu Nord,
  • Protopopiatul Târgu Jiu Sud,
  • Protopopiatul Târgu Cărbuneşti.

Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta aspecte organizatorice din cadrul Concursului Naţional Catehetic “Iubirea lui Hristos în familia mea”. Acest concurs se derulează în Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și alAnului comemorativ al filantropilor ortodocși români. 

Concursul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar

Concursul Naţional Catehetic “Iubirea lui Hristos în familia mea” îşi propune să contribuie la dezvoltarea creativității prin libertatea oferită participanților în inițierea unor idei de proiect, precum și a sentimentelor de atașament față  de familie și valorile ei. Prin raportarea la tematica anului omagial, copiii vor fi îndemnați să se apropie mai mult de părinții lor, iar preoții și profesorii implicați vor fi încurajați să acorde  prioritate familiei în orizontul activității pastorale și didactice. Concursul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, care fac parte din grupul de cateheză, sub coordonarea unui preot şi a unui profesor. Grupul de cateheză format la nivelul parohiei are drept obiectiv realizarea unui miniproiect, având caracter filantropic – cultural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS