27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljObligații pentru angajatorii care au salariați în telemuncă

Obligații pentru angajatorii care au salariați în telemuncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj a transmis informații utile angajatorilor care au beneficiat de sprijinul financiar acordat în vederea achiziționării de bunuri și servicii pentru desfășurarea activității salariaților în regim de telemuncă.

Potrivit Ordinului 1376/2020 al ministrului Muncii și Protecției Sociale, angajatorii din județul Dolj care au beneficiat de sprijinul financiar acordat în vederea achiziționării de bunuri și servicii necesar desfășurării activității salariaților în regim de telemuncă, au obligația de a transmite, în termen de 30 de zile de la acordarea sumei prevăzute la art. 6 alin. (1) din OUG 132/2020, prin încărcarea pe platforma aici.gov.ro, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, următoarele documente justificative, scanate:

a) facturile fiscale emise de către furnizorii de bunuri și servicii tehnologice;
b) bonurile fiscale sau chitanțele sau extrasele de cont care să ateste plata facturilor menționate anterior;
c) fișele de evidență a materialelor de natura obiectelor de inventar date în folosința telesalariaților, întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.634/2015 privind documentele financiar-contabile, sau/și, după caz, bonurile de mișcare a mijloacelor fixe date în folosința salariaților, întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.634/2015, sau/și, după caz, situația cu serviciile tehnologice pe care angajatorul le asigură fiecărui telesalariat.


În cazul nerespectării obligației prevăzute mai sus, în 30 de zile de la data expirării termenului pentru depunerea documentelor justificative referitoare la achiziția categoriilor de bunuri stabilite, angajatorii restituie integral suma acordată, în contul de trezorerie al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS