16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFacilități pentru angajatorii care încadrează persoane de peste 50 de ani

Facilități pentru angajatorii care încadrează persoane de peste 50 de ani

Facilităţi acordate angajatorilor care încadrează în muncă persoane în vârstă de peste 50 de ani concediate în perioada stării de urgenţă/alertă sau tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani.

Astfel, conform actului normativ menţionat, angajatorii care în perioada 1 iunie 2020-31 decembrie 2020 încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor, în perioada stării de urgenţă sau de alertă, care sunt înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.

De aceeași facilitate vor beneficia și angajatorii care încadrează în muncă, până la sfârșitul anului, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani.

Măsura de sprijin menționată se aplică, în aceleași condiții, și în cazul încadrării în muncă a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile, prin concediere .

Angajatorii care vor opta pentru sprijin în vederea încadrării în muncă din categoriile mai sus-menționate vor fi obligați să mențină raporturile de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni de la împlinirea celor 12 luni pentru care se asigură sprijin.

Informaţii suplimentare cu privire la măsurile de sprijin  pot fi obţinute consultând site-ul www.anofm.ro/AJOFM Dolj/ Persoane juridice /Stimulente acordate angajatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS