20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Pleniţa a fost amendată de Garda de Mediu din cauza gunoiului

Primăria Pleniţa a fost amendată de Garda de Mediu din cauza gunoiului

Garda de Mediu Dolj a amendat primăria localităţii Pleniţa din cauza gunoiului abandonat pe domeniul public.

Amenda contravenţională în valoare de 10.000 lei a fost dată pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor. Totodată comisarii Gărzii de Mediu au impus administraţiei locale să salubrizeze zonele înţesate de gunoi. Să întreţină aceste zone afectate de depozitări ilegale de deşeuri, cum ar fi gunoi menajer, gunoi de grajd, materiale plastice, deşeuri din construcţii .

„Urmare a unei sesizări înregistrate la GNM SCJ Dolj şi a solicitării Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor privind salubrizarea localităţilor, transmise către UAT-uri de către Prefectura Dolj şi având termen de realizare 30.04.2020, în perioada 06- 07.05.2020, o echipă de comisari a efectuat un control de specialitate în comuna Pleniţa.
În urma verificarilor în teren, au fost constatate abandonări semnificative de deşeuri diverse, sursele nefiind identificate.

UAT Pleniţa a fost sanctionată cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei. Totodată au fost impuse măsuri corective cu privire la salubrizarea şi întreţinerea zonelor afectate de depozitări ilegale de deşeuri”,

se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS