17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIridex vrea să dezinfecteze drumurile din comunele din Dolj

Iridex vrea să dezinfecteze drumurile din comunele din Dolj

Operatorul de salubritate din Dolj, Iridex, şi-a arătat disponibilitatea de-a ajuta primăriile din Dolj la efectuarea dezinfectării căilor de acces din localităţile rurale.

În acest sens, la acest moment este în derulare procedura de stabilire şi aprobare a substanţelor care urmează să fie folosite.

„Având în vedere situaţia de urgenţă, în contextul pandemiei COVID-19 şi pentru că este primordial să acţionăm împreună, cu tot ce este necesar, Iridex Group Salubrizare a comunicat către ADI ECODOLJ disponibilitatea de a lua măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Măsuri privind dezinfectarea şi igienizarea căilor de circulație publică din localitățile județului Dolj în care prestăm serviciile de colectare, fără a solicita plăți suplimentare.

Menţionam faptul că s-au derulat etapele necesare iniţierii acestui proiect, în acest moment aflându-ne la nivelul unei proceduri de stabilire şi aprobare a substanţelor cu care se va acţiona“, a precizat Cosmina Hodorogea, purtător de cuvânt la Iridex.

Inspecţia Sanitară trebuie să aprobe substanţa

Demersurile sunt făcute de ADI ECODOLJ către DSP Dolj – Inspecţia Sanitară de Stat, pentru obţinerea aprobărilor cu privire la tipul de substanţă ce ar urma să fie folosit.

Maşini Iridex

„Iridex nu are delegată prin contract activitatea de dezinfecţie în judeţ. Totuşi, s-a oferit să facă un demers în acest sens, gratuit. În această privinţă trebuie să ia aprobare pentru tipul de substanţă folosit.

Demersurile sunt făcute de noi. Am făcut adresă la DSP Dolj – Inspecţia Sanitară de Stat de săptămâna trecută, pentru a lua un acord pentru substanţa pe care ar urma să o folosească operatorul în acţiunea de dezinfecţie. Nu am primit încă un răspuns.

Substanţele pentru care am optat sunt Cloramina sau Aldezin, cu precizarea că, dacă niciuna dintre substanţe nu îndeplineşte condiţiile, să ne spună dânşii ce soluţie trebuie folosită şi caracteristicile. În contextul cu problema semnalată în presă, în legătură cu Aldezinul, consider că trebuie să ne comunice ei tipul de substanţă pe care să o folosim“,

a precizat Adela Plăcintescu, reprezentant ADI ECODOLJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS