10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii doljeni au avut mult de furcă weekend-ul trecut

Polițiștii doljeni au avut mult de furcă weekend-ul trecut

Polițiștii doljeni au avut de furcă weekend-ul trecut, potrivit IPJ Dolj. La data de 10 ianuarie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 65F, având o alcoolemie de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot la data de 10 ianuarie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 61 de ani, din Teslui, care ar fi condus un autoturism, pe strada Cîmpia Islaz, deşi ar fi consumat alcool. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice, iar in cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conduecrea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Ce au mai depistat polițiștii doljeni. La volan, fără permis de conducere

La data de 11 ianuarie poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au depistat, în comuna Moţăţei, pe DJ561A, un bărbat de 30 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tot la data de 11 ianuarie, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Valea Stanciului au depistat, pe DJ 561 B, un tânăr de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 10/11 ianuarie, poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe starda Amaradia. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 11 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet au depistat un bărbat de 33 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Griviţa, deşi ar fi consumat alcool. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au fost transportaţi la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Unii șoferi au refuzat testarea cu aparatul alcooltest de către polițiștii doljeni

În seara zile de 11 ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti au depistat, în Murgași, un bărbat, din Ghercești, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea permisul suspendat.

Bărbatului i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest în vederea stabilirii alcoolemiei în aerul expirat, dar acesta a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest cât şi recoltarea mostrelor biologice în verderea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În noaptea de 11/12 ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au oprit pentru control, pe bulevardul Nicolae Romanescu, un autoturism al cărui conducător auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 41 de ani, din Craiova.

Bărbatul în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS