8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSancțiuni de 75.000 de lei aplicate de polițiștii doljeni

Sancțiuni de 75.000 de lei aplicate de polițiștii doljeni

Polițiștii doljeni au aplicat în două zile sancțiuni de 75.000 de lei.

În zilele de 10 şi 11 ianuarie, poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au acționat pentru prevenirea şi combaterea încălcării regimului legal de viteză şi efectuării depăşirilor neregulamentare, informează IPJ Dolj.

De asemenea, poliţiştii doljeni au acţionat pentru prevenirea accidetelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunilor au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 81 fiind aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 3 pentru efectuarea depășirilor nergulamentare şi 129 pentru alte abateri la regimul rutier.

Sancțiuni de 75.000 de lei aplicate de polițiștii doljeni

Ca măsuri complementare, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 27 de permise de conducere, iar 9 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţişti este de peste 75.000 lei. Poliţiştii au constatat şi infracţiuni la regimul rutier, depistând la volanul autoturismelor persoane care consumaseră alcool, nu posedau permis de conducere sau conduceau un autoturism neînmatriculat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS