10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: A doua parte a Târgului de artă și manufactură Bizarre Bazaar

Craiova: A doua parte a Târgului de artă și manufactură Bizarre Bazaar

A doua parte a Târgului de artă și manufactură Bizarre Bazaar va avea loc în perioada 16 – 19 decembrie, în foaierul Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova.
De această dată, regia evenimentului este semnată de însuși Moș Crăciun, așa că e musai să vedeți cu ochii voștri ce surprize noi v-a pregătit darnicul și veselul batrânel!
În primul rînd, creații noi si originale de pictură, grafică, sculptură, semnate de și mai mulți tineri talentați ai Craiovei, elevi la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” și Liceul Tehnologic ”Beethoven” – invitați speciali și de această dată.

Apoi, de două ori mai mulți manufacturieri își vor așterne în fața voastră cadouri ales meșteșugite din diferite materiale și prin tehnici complicate pe care doar artiștii talentați și iubitori de frumos le pot executa: ornamente de iarnă pentru brad și casă, decorațiuni diverse, obiecte de mobilier și accesorii, bijuterii, genți și poșete, piese de tapiserie, tablouri, icoane, păpuşi din materiale textile şi alte jucării, hăinuțe pentru copii, dar și pentru adulți, precum și globuri din pânză, hârtie, lemn sau sticlă, pictate manual și care pot fi personalizate, ca multe alte obiecte din targ, pe loc!

Echipa Moşului

Cu riscul de a ne repeta, amintim echipa – imprumutată de la Moș Nicolae, vă zisesem! – care îi va purta in magică și creativă calatorie pe copiii asteptați în număr mare la ateliere:

  • Asociația Culturală HIGH LA TEATRU îi va iniţia pe micuţi în lumea fascinantă a spectacolului şi actoriei, cu ateliere de teatru şi improvizaţie;
  • Evenimente Minunate le-a pregătit prichindeilor un program exploziv de animaţie, joacă, dans, pictură pe faţă şi modelare baloane, dar și o mare surpriză: îl vor aduce în mijlocul micuților pe Moș Crăciun în persoană, care va sta de vorbă cu ei și le va asculta cele mai fierbinți dorințe din această iarnă;
  • manufacturieri pricepuţi îi vor învăţa pe micii participanţi să-si creeze singuri decoraţiunile de Crăciun, în ateliere de confecţionare globuri din pânză şi realizare ornamente de iarnă – și introducem aici un nou si delicios atelier de decorare turtă dulce!!! – obiecte și bunătăți cu care copiii vor pleca fericiți acasă;
  • Smart School Concept le va fi din nou micuţilor ghid în limba engleză, pregătindu-le ateliere isteţe şi atrăgătoare: Christmas Storytelling Club, Christmas Carols Club, Christmas Crafts, Write a letter to Santa Claus;
  • acestora li se alătura arh. urb. Adela Trif și Getrix Comunitate, care îi va ghida pe cei mici în misterele arhitecturii, atelier nou la care îi rugăm pe copii să vină însoțiți cu un părinte, bunic sau alt adut, obiectivul acestor întâlniri creative fiind comunicarea copil-adult, după regulile copiilor. Provocator, nu?

Programul atelierelor Moşului

În ceea ce privește programul atelierelor, și aici am făcut ceva modificari, la rugămintea părinților care nu au reușit să ajungă data trecută. Programul atelierelor Moşului este zilnic între orele 16.30 – 19.30:
-luni, 16 decembrie, atelier Evenimente Minunate, de animaţie, muzică, dans, modelare baloane şi pictură pe faţă și întâlnire cu Moș Crăciun
-marţi, 17 decembrie, atelier confecţionare globuri din pânză
-miercuri, 18 decembrie, atelier decorare și degustare turtă dulce
-joi, 19 decembrie, atelier realizare ornamente de iarnă
-atelierele Smart School Concept se desfăşoară în toate cele 4 zile, în acelaşi interval orar, în paralel cu atelierele de manufactură
-atelierele de arhitectură se desfășoară marți, miercuri și joi, în acelaşi interval orar, în paralel cu celelalte ateliere. Regula acestui atelier: copilul să fie însoțit de un adult!

Participarea este gratuită

Nu vă faceți griji, toți copiii vor participa la toate atelierele pe care si le doresc! Vor fi împărțiți în grupuri și, prin rotație, vor participa la întregul program creativ!
Important de reținut este că participarea la ateliere este gratuită! Iar dacă nu ajungeti la ora 16.30 fix, stați fără grijă: se poate intra în atelier in orice moment! Așa a zis Moșul 😉

Și de data aceasta, echipa evenimentului este întregită de Nacki Pictures Cabina Foto care va oferi recuzită de sezon cu care intreaga familie îşi poate face pe loc fotografii de Sărbători, pe care să le aşeze apoi la loc de cinste lângă brad sau să le ofere în dar celor dragi. Precum si de Pipăruș Factory, care le va pune copiilor la dispoziție diverse jocuri de energizare, numai bune pentru regruparea forțelor și pregătirea pentru un nou atelier creativ!
Și, nu uitați, Cufărul cu Cadouri va sta din nou la loc de cinste în foaier, pentru a fi incărcat cu daruri frumoase care vor ajunge în preajma Crăciunului la copiii nevoiaşi din Craiova şi împrejurimi!

Vă aşteptăm, așadar, să ne vizitaţi cu mic, cu mare, în perioada 16 – 19 decembrie, în foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu, între orele 10.00 – 21.00! Veți avea parte de creativitate, originalitate, bucurie și de un shopping pe cinste!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS