22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce stau la pândă poliţiştii locali la panourile electorale?

De ce stau la pândă poliţiştii locali la panourile electorale?

Ca şi în 2016, la alegerile parlamentare, şi acum, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din data de 10 noiembrie, craiovenii au sesizat aceeaşi situaţie: panourile electorale sunt păzite cu sfinţenie, 24 de ore din 24, de Poliţia Locală.

Încă de luna trecută, de când a început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, poliţiştii locali din Craiova au trecut la datorie. Adică la paza afişelor electorale.

Chiar este nevoie de această pază? Consilierul local din partea PNL, Marian Vasile, susţine contrariul. În şedinţa de joia trecută a Consiliului Local Craiova, Marian Vasile a atacat executivul pe această temă.

„Eu înţeleg că avem o lege din 2015 care ne obligă să asigurăm integritatea afişelor electorale. Asta nu înseamnă însă să alocăm efectivele Poliţiei Locale, timp de două luni, să le păzească. Nu trebuie să transformăm poliţiştii în nişte pândari, 24 de ore din 24. Sunt sute de poliţişti locali arondaţi la aceste afişe, în loc să fie acolo unde cetăţenii au nevoie. Este o chestiune de siguranţa cetăţeanului, iar noi vrem să vedem poliţiştii locali pe stradă, în slujba cetăţeanului, nu a unor afişe. Lăsaţi poliţiştii să-şi facă treaba, nu ne mai creaţi acest sentiment de nesiguranţă în oraş!“, a spus Marian Vasile.

Cum ar putea fi asigurată integritatea panourilor electorale fără paza Poliţiei Locale

Consilierul PNL a venit şi cu o soluţie pentru a fi asigurată integritatea panourilor electorale fără să mai fie nevoie de paza poliţiştilor locali.

Marian Vasile
Marian Vasile, consilier local PNL

Luaţi o măsură de urgenţă, în sensul achiziţionării unor panouri de tip publicitar cu geam, cu cheiţă, unde partidele politice îşi pot pune afişele. Astfel se asigură şi integritatea lor. Şi fără a mai ţine blocaţi sute de poliţişti locali, timp de două luni, să păzească aceste hârtii. Înţeleg că trebuie să asiguraţi integritatea panourilor electorale, dar nu scrie nicăieri că trebuie să duceţi acolo sute de politişti cu cătuşe, cu bastoane, pistoale ca să păzească nişte hârtii“, a mai spus Marian Vasile.

Cum justifică autorităţile locale obligativitatea pazei panourilor electorale şi cum ajung aceste afişe să ne coste sute de mii de euro, află din Gazeta de Sud de mâine!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS