10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea şi-a făcut Dispecerat de iarnă

Salubritatea şi-a făcut Dispecerat de iarnă

Operatorul de salubritate din Craiova şi-a prezentat noua clădire, care va găzdui comandamentul central pentru deszăpezire. Clădirea a costat SC Salubritate Craiova SRL 776, 093 lei fără TVA.

Aici vor sta echipele care coordonează deszăpezirea oraşului în această iarnă. Tot aici există şi un atelier destinar reparării utilajelor operatorului. Pentru această iarnă oraşul a fost împărţit în în 11 sectoare care să acoperă toate cele 823 străzi ale oraşului.

Dispeceratul este dotat cu un sistem de monitorizare prin GPS a tuturor utilajelor care sunt implicate în această activitate, sistem prin care sunt transmise, în timp real şi redate pe un ecran de mari dimensiuni, date despre poziţia oricărui autovehicul, despre istoricul de deplasare a acestuia, inclusiv direcţia de mers, precum şi dacă se află în mişcare, staţionare sau la ralanti.

Echipa de coordonare va putea comunica, astfel, responsabilului zonal pe ce străzi mai este nevoie de intervenţii şi informaţii despre situaţia fiecărui utilaj, iar acesta are posibilitatea, la rândul său, să comunice coordonatorilor străzile pe care este necesară reluarea intervenţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS