28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii şi elevii de la Colegiul Odobleja, protest în faţa Primăriei Craiova

Profesorii şi elevii de la Colegiul Odobleja, protest în faţa Primăriei Craiova

Profesorii dar şi reprezentanţii consiliului elevilor de la Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova, protestează în faţa Primăriei Craiova. Ei cer ca reprezentanţii administraţiei locale să îi primească la discuţii şi să găsească soluţii pentru lipsa sălilor de curs. Acest protest vine după ce clădirea pavilion a fost dată Liceului „Voltaire”. Cadrele didactice spun că au ajuns la al nouălea director şi că nu pot face orarul elevilor.

Cadrele didactice de la Colegiul Ştefan Odobleja din Craiova au început să protesteze în faţa Primăriei Craiova, pentru că nu au săli de clasă suficiente pentru a desfăşura orele de curs.

Am numărat sălile de clasă şi am luat în calcul şi laboratoarele. Nu avem suficiente spaţii şi nu putem să facem nici măcar orarul. În aceste condiţii funcţionăm pe un orar provizoriu pe care l-am făcut doar pentru două zile, a declarat unul dintre profesori.

Promisiuni pentru profesorii şi elevii care protestează

Dascălii au protestat şi vineri. În urma discuţiilor purtate cu inspectorul şcolar general au primit promisiunea că astăzi se vor întâlni cu primarul Craiovei.

Profesorii şi elevii de la Colegiul Odobleja, protest în faţa Primăriei Craiova

Vineri am intrat la inspectorul şcolar general care ne-a spus că azi, la ora 14.00, după ce se termină festivităţile de deschidere a anului şcolar îl va contacta pe domnul primar şi vom merge la discuţii pentru a găsi soluţii. Am venit la primărie şi ne-au amânat pentru joi. Nu ne putem permite amânari, au mai spus profesorii.

În aceste condiţii, cadrele didcatice s-au aşezat în faţa Primăriei Craiova cu pancarde pe care scrie „Daţi-ne şcoala înapoi”, „Vrem condiţii decente pentru elevii noştri”. La protest participă şi reprezentanţii consiliului elevilor care au ca mesaj „Ne vrem şcoala înapoi”.

Cadrele didactice de la Colegiul „Ştefan Odobleja” aveau azi termen Tribunalul Dolj în procesul prin care cer sa se anuleze hotărârea de consiliu local prin care clădiriea pavilion a fost dată, anul trecut, Liceului „Voltaite”. Noul termen al procesului este 16 septembrie.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS