5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCum şi-au „tras“ vecinii poartă prin curtea unei şcoli din Craiova

Cum şi-au „tras“ vecinii poartă prin curtea unei şcoli din Craiova

Vecinii Școlii „Ion Creangă“ din Craiova şi-au făcut de cap sub nasul autorităţiilor. Trei dintre ei intră din curtea lor direct în curtea instituţiei.

Aceştia şi-au făcut porţi în spatele şcolii, fără acordul autorităţilor, pentru a trece când doresc şi cum doresc prin curtea şcolii. Pe terenul de sport sunt ridicate şi două magazii neautorizate despre care reprezentanţii şcolii spun că ar aparţine tot unuia dintre vecinii în cauză. Un angajat al instituţiei spune că, atunci când el s-a angajat la această şcoală, porţile şi magaziile erau deja ridicate. Într-o dimineaţă, în jurul orei 4.00, unul dintre vecini ar fi intrat în curtea şcolii beat, acompaniat de nişte lăutari, şi ar fi tăiat doi sâlpi de curent, spunând că sunt ai lui.

Primăria cheamă poliţia

Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a fost şi el la faţa locului, a văzut despre ce este vorba şi acum vrea să demoleze porţile şi cele două magazii. „Am chemat şi Poliţia Locală, după cum aţi văzut, am vorbit şi cu jandarmeria şi, fără îndoială, vor dispărea cele trei porţi împreună cu magaziile, deoarece este interzisă construirea acestora“, a spus el.

Directoarea şcolii se plânge de situaţie

Directoarea şcolii, Daniela Mogîldici, spune că nu este prima sesizare către autorităţi şi primărie. Aceasta a început să facă reclamaţii de când primar era Olguţa Vasilescu, care doar a încercat să stea de vorbă cu unul dintre vecini să închidă una dintre porţi, dar acesta nu a ascultat.

„Am făcut sesizări foarte multe, dar nu a venit nimeni. Nici de la poliţie, nici de la primărie. Aceste porţi împreună cu cele două magazii nu sunt de acum, sunt de dinainte să vin eu pe postul de director. Aceste porţi sunt un pericol pentru copii, mai ales că, odată, unul dintre vecini a trecut cu nişte câini din aceia mari chiar prin spatele şcolii, pe lângă teren. Aţi văzut cum arată exteriorul şcolii, nu face nimeni nimic pentru a-l recondiţiona. Am vrut eu odată, împreună cu cei din conducerea şcolii, să turnăm puţin beton că poate, poate se va sesiza cineva, dar am renunţat. Nu ştiu, sper că acum să se îndrepte ceva şi să se termine odată toată nebunia asta cu porţile şi magaziile şi poate ne va recondiţiona cineva şi nouă exteriorul şcolii“, a declarat directoarea Școlii „Ion Creangă“, Daniela Mogîldici.

Curtea şcolii arată ca după război. Asfaltul este neîngrijit, spart în multe locuri şi năpădit de buruieni. Nici în faţa şcolii lucrurile nu arată mai bine. Aici asfaltul nu este nivelat, iar atunci când plouă se formează bălţi uriaşe, profesorii plângându-se că nu pot coborî din maşini din cauza acestora.

Valentina Grădinaru Raluca Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS