14.5 C
Craiova
luni, 26 februarie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţia i-a "vânat" pe şoferii care iau persoane la "Ia-mă nene!"

Poliţia i-a „vânat” pe şoferii care iau persoane la „Ia-mă nene!”

În cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, organizată în perioada 1 – 4 august, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane. Au fost dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri).
De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.
Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.
În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.
La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

În Dolj au fost 12 şoferi „pirat”

Din totalul de 128 de sancţiuni aplicate la sfârşitul săptămânii trecutede poliţiştii doljeni, 12 au vizat conducători auto care efectuau transport neautorizat de persoane.
În toate cazurile au fost retrase certificatele şi plăcuţele de înmatriculare, fiind dispusă imobilizarea vehiculului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS