10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj18 şoferi din Dolj au rămas fără permis auto

18 şoferi din Dolj au rămas fără permis auto

Poliţiştii doljeni au aplicat 53 de amenzi de peste 15.000 de lei şi au reţinut 18 permise de conducere, în urma unei acţiuni de control desfăşurată în zilele de 4 şi 5 iulie.

Pe 4 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Apele Vii au depistat un tânăr de 23 de ani, din localitate, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru furt calificat.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Politie Rurală Giubega au depistat în trafic, pe DN 56, în Perişor, un bărbat de 46 de ani, din Bistreţ, urmărit la nivel naţional. Cel în cauză, care era pasager în autoturismul condus de un alt bărbat, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei de 1 an închisoare. Bărbatul a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis, sub influenţa alcoolului.

Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi de poliţişti în penitenciar.

18 şoferi din Dolj au rămas fără permis

În noaptea de 4 spre 5 iulie, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Craiova au depistat pe strada Râului, din Craiova un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 29 ani, din comuna Sadova, care avea o concentraţie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din verificări a rezultat că cel în cauză nu avea permis, ca urmare a comiterii altor abateri la regimul circulaţiei rutiere.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, iar pentru cealaltă faptă l-au amendat. Tot ieri, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere. Cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau altor autoturisme.


În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 de lei. De asemenea, 18 şoferi din Dolj au rămas fără permis.

Autor: Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS