Acasă Local Dolj Dezinsecția terestră în Craiova s-a reluat astăzi

Dezinsecția terestră în Craiova s-a reluat astăzi

-

Operațiunea de dezinsecție prin pulverizare terestră a substanțelor pentru combaterea insectelor dăunătoare a fost reluată astăzi. Aceasta fusese suspendată marţi, 11 iunie, din cauza averselor înregistrate în municipiul Craiova.


În noaptea de 13 iunie, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL au împrăștiat insecticide în Parcul Nicolae Romanescu și în zonele adiacente parcului. În noaptea de 14 iunie intervenția se va desfășura în Parcul Tineretului. Pe 15 iunie, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL vor efectua tratamentele pe spațiile verzi din cartierele Craiovei. Aceste tratamente urmează să aibă loc în funcție de condițiile meteorologice existente. Suprafața totală pe care are loc dezinsecția terestră este de 762,35 hectare.

Toate zonele în care se va acţiona


Dezinsecția terestră va fi dublată, în intervalul 15 – 16 iunie, de o intervenție prin pulverizare aeriană a insecticidelor. Aceasta va avea loc dimineața, în intervalul 6.00-12.00. Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului. Este vorba despre lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului. Se va acţiona şi în parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 780 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente. Produsul folosit în cadrul acestor intervenții este Solfac Trio, aflat în grupa a treia de toxicitate și avizat de Ministerul Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

700 de ameninţări, au fost trimise de către doi copii unei fete de 13 ani

Doi băieţi cu vârste de 13 și 15 ani sunt cercetați de polițiștii din Galați, după ce au trimis peste 700 de mesaje de amenințare, unele chiar cu moartea, unei fete de 13 ani. Unul dintre ei este coleg de școală al fetei, iar celălalt este elev la un liceu din oraș.

Managerul CEO, Sorin Boza, schimbat din funcție

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost înlocuit luni din funcție. Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al...