11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(Corespondență din Amsterdam) Este oficial: Ford Puma "Made in Craiova" va intra în producție anul acesta

(Corespondență din Amsterdam) Este oficial: Ford Puma „Made in Craiova” va intra în producție anul acesta

Ca o noutate absolută pentru un vehicul Ford produs la Craiova, SUV-ul cu nume legendar va fi echipat cu motor EcoBoost Mild-Hybrid de 48 de volți. Puma „Made în Craiova” va ieși pe porțile fabricii din Craiova spre sfârșitul acestui an.

Ford Europa a confirmat, astăzi, 3 aprilie, că viitorul model care se va produce în uzina de la Craiova va fi Ford Puma, un nou SUV care va intra în producție către finele acestui an. Este prima data când Ford dezvăluie imagini cu noul SUV pe care îl va produce în România.
Președintele Ford Europa, Stewart Rowley, a anunțat, în cadrul evenimentului organizat în perioada 2-3 aprilie, la Amsterdam, că viitorul SUV care va fi produs de către Ford va numi Puma. El a mai spus că acesta va fi ca dimensiuni între EcoSport și Kuga. Puma a fost discret prezentată la Amsterdam, într-un joc de lasere, lăsând să i se distingă doar forma.
Compania a dat mai multe detalii despre mașină printr-un comunicat, în această dimineață.
Ford Puma este un SUV puțin mai mare decât EcoSport (actualul mini SUV de oraș care se fabrică în Bănie) și mai dinamic. Liniile exterioare ale Puma sunt atletice, aerodinamice, iar garda este mai ridicată.
Noul model Ford ce se va produce la Craiova se remarca prin faptul ca are cea mai mare capacitate a portbagajului din segmentul de gamă din care face parte, conform informațiilor date astăzi publicității de către Ford.

Va fi echipat cu motor EcoBoost mild-hybrid

Oficialii Ford Europa au anunțat la Amsterdam ca vehiculul cu nume legendar care se va fabrica în Craiova va fi echipat cu propulsor Ford EcoBoost Hybrid, care va optimiza eficienta SUV-ului, la nivelul consumului de combustibil. De fapt, motorul va mild-hybrid de 48 de volți.
Ce înseamnă acest lucru? Un starter/generator integrat va înlocui alternatorul clasic. Acest starter se comportă ca un motor electric, completându-se cu motorul 1.0 EcoBoost în trei cilindri (pe benzină) cu care mașina va fi dotată și utilizând energia înmagazinată în baterii, pentru a schimba sursa cuplului.
Vârful de putere al Puma va fi de 155 cai putere.

Ford pune accent pe fabrica din Craiova

În contextul în care producătorul de autovehicule a anunțat anul acesta ca închide fabrici din Europa, inclusiv una din Germania, pentru a-și eficientiza activitatea, anunțul făcut astăzi de Ford, legat de intrarea unui nou model în fabricație la Craiova întărește stabilitatea uzinei din Bănie. Un nou model care se va produce în Craiova este un semnal ca uzina este una eficienta pentru Ford Europa. Steven Armstrong, președintele Consiliului Director al Ford Europa, a precizat aseară, într-un interviu, că fabrica de la Craiova este una foarte eficienta pentru Ford.
Compania a anunțat că Puma va intra în vânzare la finele acestui an și va fi produs exclusiv la Craiova. Principalii competitori ai modelului Ford căruia i s-a dat numele Puma sunt: Mazda CX-3, Hyundai Kona, Kia Stonic, şi altele din aceeaşi clasă.
Compania nu a anunțat oficial cadența de producție, însă Ford se află în plin proces de angajarea a 1.700 de persoane la Craiova.

Ce se va întâmpla cu Ford EcoSport?

Ford a precizat că a vândut un număr record de SUV-uri în Europa anul trecut, depăşind 250.000 de unități. La Amsterdam, oficialii Ford Europa au anunțat că gama de SUV-uri reprezintă peste 20% din vânzările companiei pe bătrânul continent. Puma se alătură gamei de SUV-uri pe care se produce Ford pentru Europa, respectiv, Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge și noul Explorer Plug-in Hybrid, acesta din urmă fiind dezvăluit marți, 2 aprilie, tot la Amsterdam. Producția de EcoSport va merge în paralel cu Puma, la Craiova.
Actualul SUV de oraș care se produce în uzina Ford din Craiova a intrat în fabricație în România în octombrie 2017. În 2017, vânzările de EcoSport în Europa au fost de 63.150 de unități, conform datelor publicate de carsalesbase.com. În cea mai mare parte a anului 2017, EcoSport destinat pieței europene a fost produs în India. După ce a început să fie produs la Craiova, într-o versiune ușor îmbunătățită, Ford EcoSport a avut succes în rândul consumatorilor din Europa. Pe anul 2018, vânzările EcoSport în Europa s-au dublat, astfel că Ford a vândut 110.574 de unități în Europa, cu o medie lunară a vânzărilor de 9.215 unități. Recordul de producție și de vânzări a fost în martie 2018, când pe poarta fabricii din Craiova au ieșit aproximativ 13.000 de mașini. În 2019, cererea de EcoSport s-a menținut pe piața europeană. În ianuarie, Ford a vândut în Europa aproape 10.000 de mașini produse la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS