19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Braconieri, depistaţi de poliţişti

Dolj: Braconieri, depistaţi de poliţişti

Poliţişti din cadrul Posturilor Cârna, Măceșu de Jos și Bârca au organizat, ieri, o acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit, în bazinul piscicol nr. 3, din comuna Cârna, mai multe plase de pescuit. Poliţiştii au stabilit faptul că erau întinse 18 plase de pescuit comercial și monofilament, în lungime de aproximativ 2000 metri.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că plasele aparțin unor bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, din Cârna, care, în noaptea de 31 martie spre1 aprilie, le-au amplasat în bazinul piscicol nr. 3, cu scopul de a sustrage pește.
Uneltele de pescuit şi cantitatea de aproximativ 20 kg pește, specia caras, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.
Tot ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municpiului Calafat au depistat, într-o piaţa din localitate, un bărbat de 49 de ani, care oferea spre vânzare peşte, specia crap, fără documente de provenienţă.
Şi în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS