17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii cu căţei ascultători, invitaţi la Hipodorom în Parcul Romanescu

Craiovenii cu căţei ascultători, invitaţi la Hipodorom în Parcul Romanescu

În Parcul Nicolae Romanescu, la Hipodorom, are loc duminică, 31 martie, între orele 10.30 – 14.30, primul concurs canin al anului – Test de Socializare şi Aptitudini Canine (TSAC).

Vor participa căţei din toată ţara, dintr-un evantai interesant de rase canine, unele chiar unice în acest tip de concurs – ciobănesc german, ciobănesc belgian, ciobănesc mic elveţian, bichon, dog german, golden, labrador retriever, dar şi câini de nerasă.

Care este rolul TSAC, atât pentru chinologi cât şi pentru nechinologi?

TSAC – este un examen nou implementat în România, prin care fiecare căţel poate dovedi că are cei 7 ani de acasă, un câine obedient, sociabil, atât cu copiii cât şi cu alţi căţei, răspunde la un număr minim de comenzi , lucrează cu plăcere în orice mediu. Chintesenţa implementării acestui tip de exmen o reprezintă diminuarea situaţiilor imprevizibile, a accidentelor din expoziţiile canine, de pe stradă, din familiile cu copii. Aşadar orice căţel cu vârsta minimă de 12 luni, indiferent de rasă, varietate, culoare, sex, cu sau fără pedigree poate participa să îşi dovedească că are cei 7 ani de acasă şi nu este un pericol public şi social. Evenimentul are loc la Hipodrom, tocmai pentru a se realiza într-un mediu real, urban, în cadrul căruia avem posibilitatea să vedem reacţiile căţeilor lângă bicilişti, rolleri, alergători, întâlnirea cu alţi căţei sau alte animale etc, dar şi elemente de obedienţă, în incinta hipodromului. .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS