18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(FOTO, VIDEO) Craiova, gazda Forumului Industriei Auto 2019

(FOTO, VIDEO) Craiova, gazda Forumului Industriei Auto 2019

UPDATE: ”După atâţia ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, Guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare şi vom demonstra că se poate. Oamenii au dreptate. Au dreptate să fie supăraţi pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt: guvernările PSD au făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenţi. În alte guvernări au fost 0 km. Să nu uităm că ministrul transporturilor din anul 1999, devenit apoi preşedintele României, ne spunea că nu avem nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naţionale. Ne luptăm de ani de zile cu această mentalitate dar şi cu o serie de piedici puse parcă intenţionat de unii. Da, este o problemă esenţială pentru dezvoltarea viitoare a României, dar acest lucru nu îl putem rezolva decât punând umărul la acţiune, nu făcând circ şi declaraţii politice”, a mai afirmat prim-ministrul României.

UPDATE: „Ford a demonstrat că poate produce la Craiova modele economice.(…) La Pitești, Dacia a lansat anul trecut noul model Duster. (…) Știu că așteptați demararea programului rabla 2019 (…) Cu toate eforturile pe care le vom face, vom face tot posibilul că până pe 5 aprilie să fie lansat(…) Vrem să îmbunătățim toate programele în 2019. Vrem să lăsăm generațiilor viitoare orașe curate”, a spus Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului.

UPDATE: „Industria auto românească nu a fost ferită de provocările industriei auto europene (…) Pe măsură ce robotizarea se va extinde, va trebui să ne gândim la locurile de muncă (…) Industria auto este o sursă de câștiguri pentru 250.000 de oameni. (…) În 2018, România a depășit Ungaria și Polonia în ceea ce privește producția auto…” a spus Niculae Bădălau, ministrul economiei.

UPDATE: „Producția de automobile începea la Craiova în urma cu 4 decenii. (…) A urmat o perioadă în care economia a trebuit să se reformeze și iată că aniversăm 11 ani de când aici funcționează Ford. (…)”, a spus Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Craiova găzduiește astăzi Forumul Industriei Auto 2019. La evenimentul care se desfășoară la Centrul Multifuncțional participa comisarul european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri Elzbieta Bienkowska. Reuniunea este prezidata de Viorica Dancila și se înscrie în seria evenimentelor organizate de Ministerul Economiei, pe durata exercitării Președintiei Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul și-a deschis porțile la ora 9.00 și se bucură de prezenţa a sute de persoane, înalți oficiali din UE, precum și specialiști din industria auto. Conform agendei evenimentului, la orele prânzului, premierul Viorica Dăncilă va face o vizită la Fabrica Ford din Craiova.
,, Industria auto este unul dintre pilonii pe care se bazează dezvoltarea. (…) Acesta a fost motorul ieșirii României din recesiune, după criza economică(…) Ne preocupă problema cea mai arzătoare, infrastructura de transport. Ministrul transporturilor este aici și știe ce greutate apasă pe umerii săi. Oamenii au dreptate sa fie supărați pentru ce s-a făcut în acest domeniu(…) Drumul expres Craiova – Pitești este în fază avansată”, a spus Viorica Dancilă.

Vom reveni cu amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS