9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la mare şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la mare şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 iulie – 12 august. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, în intervalul 30 iulie – 4 august, valorile termice maxime diurne se vor situa ușor sub normele perioadei, iar media regională va fi de 28…29 de grade. Ulterior, până în data de 7 august, vremea se va încălzi și se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 30…32 de grade, după care vor coborî din nou. Minimele termice vor fi în medie de 18…20 de grade până în 3 august, apoi vor scădea la 16…18 grade. În prima săptămână temporar va ploua, iar cantitățile de apă cumulate vor fi mai însemnate. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată și în a doua parte a intervalului.

La munte, regimul termic diurn nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că mediile temperaturilor maxime vor fi de 18…20 de grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere, de la medii de 12….13 grade în primele zile, spre 10 …11 grade. Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului și se vor cumula cantități de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

În Dobrogea, vremea va fi local călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Se vor înregistra maxime ușor peste 30 de grade în cea mai mare parte a zonei continentale, dar trecător astfel de valori se vor atinge și pe litoral. O ușoară răcire se va produce din data de 8 august, când mediile valorilor termice maxime diurne vor fi
în jurul a 29 de grade. Minimele nocturne vor fi ridicate în primele patru zile, urmând a se înregistra între 20 și 24 de grade, apoi vor scădea ușor, spre medii de 20 de grade.
Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat până în data de 2 august, astfel încât, mai ales după orele amiezilor se vor semnala averse, însă ulterior acesta va fi în scădere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS