PNL Dolj vrea dezbatere publică pe parcările cu plată din CraiovaLiberalii spun că amenzile propuse de primărie, cuprinse între 1.000 și 2.500 lei, sunt astronomice, peste posibilitățile financiare ale locuitorilor din Craiova.

Reprezentanții PNL Dolj au anunțat într-o conferință de presă susținută vineri că vor folosi de prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența deciziilor în administrația publică pentru a cere o „dezbatere publică reală” pe proiectul de extindere a zonei de parcări cu plată din centrul Craiovei. În data de 26 aprilie 2018, Primăria Craiova a publicat pe site-ul propriu un proiect care mărește numărul parcărilor cu plata prin SMS de la 121 la 793. Cele mai multe locuri de parcări cu plată (386) vor apărea pe strada Calea București, între intersecțiile acesteia cu bulevardul Carol I și str. Spania. În această zonă, programul cu plată este între orele 7.00 – 19.00, în timp ce în celelalte zone programul este nonstop. Celelalte noi locuri de parcare vor fi pe străzile Eugeniu Carada (16 locuri), Mihail Kogălniceanu (37 locuri), Sf. Dumitru (64 locuri), Unirii (38 locuri), Știrbei Vodă (20 locuri), Matei Basarab (51 locuri), Ion Maiorescu (17 locuri) și Mihai Viteazul (43 locuri). Practic, tot centrul Craiovei va deveni o imensă parcare cu plată prin SMS, prețul fiind de 0,50 euro + TVA/oră.

Orarul și cuantumul amenzilor, puse în discuție


Liberalii consideră că procedura de consultare publică trebuie completată cu dezbateri temeinice înainte ca inițiativa primăriei să fie pusă în aplicare. „Noi considerăm că se instituie o dublă taxare, deja cetățenii municipiului plătesc o taxă de 40 de lei/an pentru locurile de parcare. Fie se desființează acea taxă și se merge pe ideea locurilor de parcare, dar într-un program rezonabil, astfel încât riveranii să poată să-și găsească și ei un loc de parcare, când se întorc acasă de la serviciu. Sau, mai există varianta să se meargă doar pe zona centrală, unde sunt instituțiile publice, dar ținând cont de opinia cetățenilor. Noi i-am întrebat, am strâns semnături și cetățenii au dorit să fie un program ca în toate capitalele europene: sâmbăta și duminica să fie fără plată, ca și de sărbătorile legale, iar în timpul zilei, așa cum am solicitat și noi, programul să fie 8.00 – 17.00, nu cum este în acest moment – nonstop”, a precizat Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj. Și cuantumul amenzilor propuse de primărie este contestat de liberali. Ei spun că amenzile nu sunt „conforme cu realitatea”. „O persoană fizică, dacă parchează pe un loc de parcare amenajat și uită să dea SMS – vrea să facă acest lucru, dar i s-a descărcat telefonul – este supusă unei amenzi între 1.000 și 2.500 lei. Se lasă la latitudinea agentului constatator cât să dea, 1.000 de lei dacă mașina este roșie și e posibil să fie membru PSD și 2.500 de lei dacă mașina este galbenă și s-ar putea să fie membru PNL. Grupul de consilieri propune ca amenda să fie conformă cu realitatea. Ni se pare normal să fie o amendă de 250 de lei, având în vedere veniturile cetățenilor din Craiova. Într-adevăr, trebuie să plătească pentru eroare, dar nu sumele astronomice pe care le solicită actuala administrație. Noi înțelegem că vor să-și creeze venituri la buget și nicidecum să-i atenționeze pe cei care sunt în această eroare”, a mai spus Stoica. În altă ordine de idei, liberalii mai vor ca autoritățile să-și asume și responsabilități prin noul regulament (spre exemplu, dacă mașina e vandalizată în parcarea cu plată) dacă tot pretind aceste taxe. Ei reproșează administrației locale că nu a făcut eforturi pentru identificarea unor noi locuri de parcare, majoritatea celor actuale fiind realizate „sub administrația actualilor consilieri PNL”.

 Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 aprilie 2019

Actualitate

» Tudorel Toader, “o simplă și prima clarificare” pentru Liviu Dragnea: Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate
» Prima zi la Fed CUP. Halep, încrezătoare: Ştiu ce trebuie să fac, mâine o să dau totul
» Valcea: Accident cu victime in comuna Orlesti
» Un tren privat de marfă a deraiat între staţiile Năvodari şi Constanţa
» Cum profită Guvernul de cea mai mare inflație din Europa. Cifrele unui tablou economic sumbru
» Daea anunţă amenzi de cel puţin 2 milioane de euro pentru companiile care practică dubla calitate a produselor
» BOR: Slujba consacrată sărbătorii de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie în a doua zi de Paşti
» Fotografia devenită virala, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame: Cei doi protagonişti au fost găsiţi
» Valcea: Accident la Caineni
» Valcea: Se circula pe un singur sens la Gura Vaii si Budesti
» Încă o viaţă pierdută pentru un selfie. O tânără a murit electrocutată pe un vagon de tren
» Festivalul florilor la Timisoara: Umbre colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate in centrul orasului
» Record: 17 milioane de turişti, pe câmpurile de flori olandeze
» Maine se serbeaza Ziua Mondiala a Circului
» Documentar. 180 de ani de la nasterea lui Carol I, domnitor si rege al Romaniei
» Carnea de porc şi de pasăre se scumpește din nou, cu 30-40%
» Intre 2014-2018, la DNA au fost aproape 1.500 de dosare vizând peste 2.000 de magistraţi
» Acţiune de amploare a Poliţiei Române: Sute de radare in toata tara si peste 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi în stradă de Florii

Dolj

» Craiova (GALERIE FOTO): Show cu motoare turate la Centrul Multifuncțional

Sport

» Fotbal / Vali Mihăilă: Sunt fericit pentru acest gol
» Fotbal / Bancu: Data viitoare voi bate eu penaltiul!
» Fotbal / Concluziile lui Costel Enache și Corneliu Papură după Astra – „U“ Craiova, scor 0-1
» Fotbal / Victorie obținută cu forcepsul la Giurgiu. Papură a debutat cu bine
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (19-22 aprilie)

Bani & Afaceri

» Bănci si IFN-uri amendate pentru raportări abuzive la Biroul de Credite

Top