Acasă Local Dolj Craiova: Premiera spectacolului IDIOMATIC, la Teatrul Naţional "Marin Sorescu"

Craiova: Premiera spectacolului IDIOMATIC, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”

-

Teatrul Național „Marin Sorescu” prezintă în data de 16 mai, ora 19:00, la sala Ion D. Sîrbu, premiera spectacolului IDIOMATIC, o co-producție a Teatrului din Liège (Belgia) și Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, în colaborare cu INCESA Craiova, Universitatea din Craiova, Centrul de Inovare MULTITEL și compania Transquinquennal, Bruxelles. După premiera de la Craiova, spectacolul va fi prezentat la Oslo, Norvegia.

„5 actori și actrițe se întâlnesc pe o scenă. Se află aici pentru a face împreună un spectacol. Până aici, nimic nou. Dar cei 5 vin din 5 țări diferite și vorbesc 7 limbi diferite fără a avea o limbă comună în care s-ar putea înțelege. Ce se va întâmpla? Cum vor putea comunica și lucra împreună? Iată premiza de la care pornește IDIOMATIC”, se arată într-un comunicat al Teatrului Naţional.

Din distribuție fac parte: George-Albert Costea (Romania), Anna Galy (Belgia), Georg Peetz (Germania), Elisabeth Sand (Norvegia), Andrej Zalesjak (Slovenia)
Următoarele reprezentații: 17 mai, ora 19:00; 18,19 mai, ora 17:00; 07 → 09 iunie: Det Norske Teatret, Oslo (Norvegia).
Prețul biletelor este 15 lei și sunt disponibile la Agenția teatrală și online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet
Idiomatic este parte a European Theatre Lab: Drama Goes Digital, proiect inițiat de European Theatre Convention, prin co-finanțare din Programul Comisiei Europene: Europa Creativă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cenaclul „Literatura la noi acasă”, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 18 octombrie 2019, în cadrul Cenaclului „Literatura la noi acasă”, lansarea volumului „Cu umoru-n...