Oferte turistice la preț redus și produse tradiționale din belșug, la Târgul de Turism Oltenia

Autori


Vacanțe exotice la prețuri promoționale, dar și vase de lut, ii, covoare oltenești, mobilier pictat, dulciuri de casă, precum și produse pentru hoteluri și restaurante pot fi achiziționate în acest weekend de la cele două manifestări reunite sub acoperișul Centrului Multifuncțional din Craiova: Târgul de Turism al Olteniei și Horeca Expo Oltenia. Meșterii populari prezenți la târg încântă ochii vizitatorilor cu produsele făcute manual, chiar pe loc, în incinta târgului.

Ajuns la a treia ediție, Târgul de Turism al Olteniei și-a deschis porțile publicului larg vineri de dimineață, la Centrul Multifuncțional din Craiova.

”Unele dintre ofertele de vacanțe prezente la târg sunt cu reduceri chiar și de 45%, în special pentru destinații din Grecia, iar unele agenții oferă reduceri până pe 31 martie. Se promovează destinații precum Antalya, datorită faptului că de anul acesta se pleacă din Craiova, cu avionul, dar se promovează și Grecia, precum și destinații exotice. Agențiile de turism participante sunt din județul Dolj, iar una singură este din județul Gorj. Există la târg și un turoperator din Bulgaria și un hotel din Serbia. În plus, sunt prezente toate Consiliile Județene din Oltenia, cu centrele lor de informare și cu unități din subordinea lor, anul acesta fiind primul în care paricipă și Consiliul Județean Olt”, a precizat Cristina Dușcă, reprezentanta firmei PS Multiservices, firma care organizează târgurile.

La deschiderea oficială a târgurilor, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că instituția este prezentă la manifestarea expozițională cu nouă unități din subordine și a precizat că manifestarea expozițională ”începe încet, încet să ia amploare” la nivel regional. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că atmosfera de la târgurile deschise vineri la Centrul Multifuncțional este similară cu atmosfera de târgurile internaționale de profil.

Ce oferte turistice se găsesc la târg

Agențiile de turism participante susțin că anul acesta există două mari atracții turistice pentru cei care vor o vacanță în 2018: Turcia cu Antalya și Grecia. Unii reprezentanți ai agențiilor susțin că anul acesta a scăzut cererea pentru Bulgaria, în special din cauză că hotelurile bulgărești au ridicat prețurile în plin sezon estival, la fel ca și unele stațiuni de pe litoralul românesc. Stațiunea Mamaia nu mai este o destinație foarte căutată anul acesta, tocmai din cauza prețurilor fantastice la cazare și mâncare, practicate și anul trecut și anul acesta, comparativ cu alte destinații din regiune. În schimb sunt promovate alte locuri din țară și chiar și unele din regiunea Oltenia, unde turismul ia amploare.

La Târgul de Turism al Olteniei sunt multe oferte pentru Antalya, având în vedere că de anul acesta se reia cursa aeriană de tip charter de pe Aeroportul Internațional Craiova.

”Avem oferte bune pentru Antalya, pentru că este zbor charter din Craiova și ar fi păcat să nu beneficieze și craiovenii de astfel de oferte. Zborul durează o oră și 45 de minute. Pot spune că, dacă adăugăm și timpul pentru transferuri, în trei ore turiștii sunt pe plajă. Ofertele pornesc de la 329 de euro de persoană, pentru șapte nopți de cazare și servicii All Inclusive (cu toate mesele incluse – n.r.), cu tot cu biletul de avion și cu transferuri. Desigur, oferta aceasta este la un hotel de 3 stele în Antalya. La, a spus Cosmin, din Craiova. hotelurile de 5 stele, tarifele standard sunt de la 580 de euro de persoană, All Inclusive, în zone precum Alanya și Side, din Antalya”, a declarat Nuți Nicola, de la Agenția de turism Mapamond.

”Avem oferte turistice bune și pentru Antalya, pentru că este charter direct din Craiova. Cei din București care cumpără pe perioada târgului au transferul gratuit de la Craiova la București. Avem oferte bune pentru Grecia, în special pe insule. De exemplu, pentru Creta avem reducerea de 30% de early-booking, plus o reducere de 50% la taxele de aeroport. Pe Grecia ornesc ofertele de la 232 de euro de persoană, entru 7 nopți, incluzând cazare și mic dejun. În Egipt, pe lângă reducerea de 20% specifică rezervării early-booking, mai există o reducere de 100 de euro pe cameră, pentru un sejur”, a declarat Alexandru Badea, manager al Agenției Tropical Tour, din Craiova.

Operatorii din turism le oferă celor interesați și destinații exotice și mai puțin vizitate de publicul larg, în diverse colțuri ale lumii, cum ar fi Bali, Thailanda, India, Zanzibar, Singapore, Japonia, Cuba, Mexic și Republica Dominicană. De exemplu, o ofertă pe perioada târgului, pentru Thailanda, este de 749 de euro de persoană, pentru 7 nopți (transport cu avionul, cazare, plus mic dejun), cu toate taxele de transfer incluse.

Unii vizitatori și-au găsit ceea ce căutau la acest tâng de turism. ”Am venit la acest târg știind deja ceea ce caut. Știam clar la ce hotel vreau să merg în Antalya și am rezervat deja la prețul de 1.650 de euro, Ultra All Inclusive, pentru trei persoane, adică doi adulți și un copil de trei ani. Am primit o reducere de 30 de euro, dar asta pentru că am vrut eu la anumit hotel. Mă atrage foarte mult Antalya, pentru că este charter din Craiova, iar prețul este mai mic decât din București”, a spus Cosmin, din Craiova.

Un alt vizitator vrea să își petreacă vacanța în țară, anul acesta. ”Am venit să văd ce oferte sunt și am găsit. Voi merge în județul Vâlcea. După-amiază vin să închei contractul cu ei, dar întâi să vorbească ei la hotel acolo. Era indicat un astfel de târg. Trebuie făcut mai des. Nu doar o dată pe an”, a spus Marian Dincă, vizitator.


Meșterii populari fac deliciul publicului

Centrul Creației Populare din cadrul Consiliului Județean Dolj și entitățile similare din celelalte județe ale Olteniei participă la târg alături de mulți meșteri populari din Oltenia. Meșteri care fac ceramica de Horezu și nu numai, cei care meșteresc opinci, ii, obiecte din lemn sculptat, pâine împletită, dulciuri de casă și alte produse tradiționale sunt prezenți la târg. Meșterii doljeni Anca Dumitrescu, cunoscută pentru covoarele oltenești pe care le produce în atelierul ei se află la târg, precum și soții Rodica și Viorel Dâlganu care fac mobilier pictat sunt prezenți la târg.

Îmbrăcați în costume naționale tradiționale, meșterii populari autentici parcă transpun vizitatorul în lumea satului de altădată, păstrând peste decenii tradițiile din Oltenia. Unii cos iile tradiționale chiar în incinta târgului, opincarul meșterește de zor, iar lucrătorii în lut și-au adus roata olarului și materialele necesare și creează pe loc diverse produse, în fața publicului de la oraș.

Nea Dumitru este olar de când lumea, în județul Gorj. L-am surprins când învârtea cu piciorul roata olarului, iar cu mâinile brăzdate de ani și de lut meșterea o farfurie, pe care a și pictat-o, apoi o oală. În vârstă de 76 de ani, Dumitru Coneru, practică meseria de meșter olar de 65 de ani, de pe vremea când avea 11 ani. Pe cât este de priceput, pe atât de plimbat prin lume este nea Dumitru. ”Am fost la târguri în Spania, Franța, Polonia, Bulgaria, Serbia. Am arătat la multă lume cum se fac oalele din lut la noi, în Oltenia. Este cea mai frumoasă meserie, dar este și cea mai grea. Nu este nimic pe lumea asta mai greu ca olăritul. De la frământatul lutului ca pe o plastelină și până la coptul oalelor în cuptor și pictatul lor, totul este o artă. Tatăl meu a fost olar și nu a mai vrut să mă lase să practic aceeași meserie, dar mie mi-a plăcut mult de tot”, ne-a povestit Dumitru Coneru, care este și instructor la o școală din Gorj, unde învață tainele olăritului alte generații tinere de viitori meșteri.

Sunt expuse și produse pentru domeniul HORECA

În aceeași incintă se desfășoară și cea de-a doua ediție a expoziției Horeca Expo Oltenia. Ambele manifestări expoziționale au reunit sub același acoperiș aproximativ 80 de firme expozante, din domeniul turismului, precum și din domeniul hotelurilor și restaurantelor (HORECA).

Produse din domeniul HORECA care pot fi găsite la târg sunt din domeniul curățeniei, al echipamentelor destinate hotelurilor, băuturi pentru restaurante, produse cosmetice din gama celor care se distribuie pentru hoteluri, saltele, mobilier etc.

”Există și o tombolă la târg la care s-au înscris și firme expozante cu premii, precum și firme care nu se află printre expozanții de la târg. premiile constă în trei vouchere de cazare la Rânca, fiecare voucher fiind în valoare de 150 de lei, o zi la SPA, iar un hotel de patru stele oferă un sejur la munte pentru un cuplu”, a spus Cristina Dușcă, reprezentanta organizatorilor.

Târgurile sunt deschise de vineri, 9 martie, și până duminică, 11 martie 2018 (vineri și sâmbătă 10.00-18.00, iar duminică 10.00-16.00). Organizatorii au anunțat că vor pune la dispozitia vizitatorilor gratuit în zilele de sâmbătă şi duminică transport tur – retur, din cele mai îndepărtate zone ale orașului până la locul de desfăşurare a evenimentului.

Traseul 1: Craiovița Nouă (Cinema) – Orizont -Poșta – Segarcea -Liceul de Chimie -Casa Tineretului -Compania de Apă -Agronomie – Madona Dudu -Helin -Spitalul nr. 1 – Confecții – Restaurant Dunărea – Centrul Multifuncțional și retur.

Traseul 2: Helin Lăpuș-Viitorul – Institut – Rotonda -Piața Centrală -Digi -Olteț – Simion Bărnuțiu – Petre Carp – Spitalul nr. 1 – Confecții – Restaurant Dunărea – Centrul Multifuncțional și retur.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 25 aprilie 2019

Actualitate

» Viorica Dăncilă: Mai mulţi colegi au vrut restructurare, inclusiv Dragnea / Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului
» DNA: Modificările la Codurile penale vor afecta substanțial activitatea de urmărire penală și tragerea la răspundere a celor care au săvârșit fapte penale / Va fi închis un procent mare de dosare de corupție
» Gunther Krichbaum îi cere președintelui Comisie Europene activarea articolului 7 împotriva României
» Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din Alianța Liberal-Democraților Europeni
» O tânără din SUA a fost acceptată la 115 facultăţi. Universităţile i-au ofierut burse, în total, în valoare de 3,7 milioane de dolari
» Denunțătorul lui Bogdan Olteanu, trimis în judecată de DIICOT pentru delapidare și spălare de bani
» Ce au făcut alte țări pentru a crește interesul elevilor pentru știință, matematică și inginerie
» PNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind repatrierea rezervei de aur
» O femeie din Uganda se luptă să își crească cei 38 de copii, mai multe perechi de gemeni și cvadrupleți
» Academia de Poliție își argumentează decizia de a nu-l lăsa fără titlul de doctor pe șeful DGA Cătălin Ioniță, acuzat de plagiat
» Verificări Start-Up Nation 2018-2019: Situația celor admiși, când începe contractarea
» Kievul adoptă o lege care sporește obligativitatea folosirii limbii ucrainene
» Mehedinţi: Accident rutier cu trei victime
» (Galerie Foto)Mehedinţi: La datorie, pentru o minivacanţă în siguranţă
» (Galerie Foto): Marfă multă, clienți puțini în centrele temporare de sacrificare a mieilor: „Merge rău, rău de tot!“
» Mănăstiri, Catedrale şi Biserici controlate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia”
» Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice lansează cercetarea “Atitudinea personalului medical legată de vaccinare”
» Putin se arată surprins de reacțiile provocate de decretul pașapoartelor: Nu diferă de ce au făcut România și Ungaria pentru etnicii lor
» Parlamentul European lansează un videoclip de promovare a participării la vot
» Pompierii gorjeni au donat alimente pentru două familii sărace, cu 11 copii
» Gorj: 20 de percheziții la comercianții de carne
» Cum se va desfăşura activitatea de colectare a deşeurilor
» Craiova: Razie printre comercianţii d produse de panificaţie
» Incendiu în fostul Teatru de Păpuşi
» Dolj: Prins băut şi fără permis la volan
» Craiova: Pentru că nu au respectat culoarea semaforului, 14 şoferi au rămas fără permis
» Măsuri de fluidizare a traficului în zona Agenției de Încasare Fetești
» Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 declină competenţa către DNA în cazul jurnalistei ameninţată cu moartea de un cadru MAI
» Preşedinţia a anunţat oficial care sunt cele două întrebări pentru referendumul din 26 mai
» (GALERIE FOTO) Ministrul Transporturilor solicită demiterea şefului aeroportului Otopeni
» Amenzi uriașe în Sănătate. Dezbaterea publică a acestui proiect până în luna iunie
» O nouă explozie a fost auzită într-un oraş din apropierea capitalei din Sri Lanka
» Un copil de 11 ani, olimpic la matematică, mort după ce a căzut de la etajul patru al unui hotel din Hunedoara
» Restricţii de circulaţie pe autostrăzile A1 şi A2

Publireportaj

» We Love Retro îi aduce şi pe Captain Hollywood Project la Craiova
» IT – De la idee la business. Creare incubator de afaceri sectorial în domeniul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor prin reabilitarea, extinderea și reconversia unui imobil neutilizat și dotarea acestuia cu active (corporale și necorporale)

Dolj

» Măsuri de ordine publică pe stadionul „Ion Oblemenco” la meciul U Craiova 1948 Club Sportiv – SEPSI OSK Sf. Gheorghe
» Craiova: Un fals instructor auto, prins de poliţişti
» Razie a poliţiştilor doljeni în Vinerea Mare

Gorj

» Gorj: Bărbat reţinut pentru distrugere
» Gorj: Soţ şi soţie, agresaţi de un bărbat
» Școala de Bani pe Roți – Caravana FLIP, poposeşte în perioada 25 aprilie – 11 mai la Târgu-Jiu. Ateliere gratuite de educație financiară
» Gorj: Încă doi suspecţi anchetaţi în dosarul primarului din Vladimir

Olt

» Jandarmii olteni asigură ordinea publică pe perioada Sărbătorilor Pascale şi Zilei Internaționale a Muncii

Sport

» Fotbal / Alb-albaștrii n-au dat, ci au luat două cu Viitorul. „U“ Craiova, un nou joc dezamăgitor

Sanatate

» UNICEF a lansat o campanie globală de susținere a vaccinării

Magazin

» Cel mai avansat robot social din lume va fi la București în 21-22 mai
» Ken Kercheval, cunoscut pentru rolul Cliff Barnes din serialul „Dallas”, a murit
» Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri
» Câştigător de Oscar, actorul Al Pacino, împlineşte 79 de ani

Top