20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: “Matineu muzeal de vacanță”, la Muzeul Olteniei

Craiova: “Matineu muzeal de vacanță”, la Muzeul Olteniei

Proiectul “Matineu muzeal de vacanță” se derulează în fiecare zi de joi, începând din 13 iulie, de la ora 10.00 si cuprinde vizionarea de filme istorice, povești românești, scenete, la Muzeul Olteniei Craiova (str. Madona Dudu nr. 14 – Sala de conferințe a Secției de Istorie-Arheologie).
”O zi pe săptămână, promitem să vă oferim o cură de cultură de 10 ediții, pe parcursul vacanței de vară. Ne vom aminti atât  filmele istorice de odinioară, cât și de fabuloasele povești românești! Vom adăuga apoi comentarii, opinii, atitudini despre personaje istorice, vremuri și timpuri, despre eroi fabuloși de poveste românească și, mai ales, vom căuta corespondențe în zilele noastre! (…).  De la „Epoca de piatră”, la documentare istorice, precum: “Burebista, regele geto-dacilor”,  „Ștefan cel Mare”, „Vlad Țepeș”, „Columna” și multe alte referințe istorice, vă vor purta până la sfârșitul verii, prin fabuloase momente istorice, de ieri și de azi”, anunţă Muzeul Olteniei într-un comunicat.
Joi, de la ora 10.00, sunt programate spre a fi vizionate “ Faurul Pământului”, „Zmeii cei fioroși”, „Roșu  Împărat” și alte personaje reprezentative din “Greuceanu”.
Începând cu ora 11.00, urmează secvențe din sceneta “Domnul Goe”, iar de la ora 11.30 Burebista, regele geto-dacilor.
„Proiecțiile propuse sunt dedicate istoriei, căci cu ajutorul tehnologiei, putem astăzi să explorăm milenii de evoluţie, să ne reamintim etape/evenimente istorice ce au influenţat generaţii întregi și au schimbat cursul istoriei,  momente de cotitură şi personaje care au şi-au pus amprenta decisiv asupra evoluției istoriei, culturii și civilizației românești”, mai susţin organizatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS