14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Copiii Centrului social "Best Life", premiați pentru implicarea în ateliere de creație

Craiova: Copiii Centrului social „Best Life”, premiați pentru implicarea în ateliere de creație

Copiii Centrului social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei au fost premiați de Muzeul Olteniei, Secția de Științele Naturii  marți, 6 septembrie, în cadrul unei festivități moderate de drd. Lila Gima, muzeograf. Premierea are loc la finalul unei serii de ateliere de creație „BIOS ART” desfășurate în această perioadă, adresate copiilor, cu rol în dezvoltarea abilităților practice, a creativității și imaginației. Cu acest prilej, beneficiarii Centrului au prezentat un program artistic special, format din cântece tradiționale și poezii. „Copiii Centrului Best Life sunt pentru a doua oară premiați în această vară de Muzeul Olteniei și nu poate decât să ne bucure acest fapt. Este o răsplată pentru dăruire, pentru talent, pentru dragostea față de lucrul manual și pentru lucrările pe care copiii le-au realizat la aceste ateliere. Este un moment de bucurie pentru toți și mulțumim pe această cale reprezentanților Muzeului Olteniei pentru invitațiile pe care ni le-au adresat de fiecare dată la acțiunile pe care le organizează pentru copii”, a declarat Loredana Nisipașu, educator la Centrul social „Best Life”.

Centrul social „Best Life” a dezvoltat o colaborare frumoasă cu Muzeul Olteniei, care s-a concretizat prin numeroase activități culturale și recreative la care au participat copiii aflați în grija Arhiepiscopiei Craiovei. Printre acestea, amintim de atelierul de confecționat bijuterii, coordonat de dna. Costinela Iacob, proiectul „Caravana culturală – Muzeul în călătorie”, coordonat de dna. Carmen Păun, derulate la Secția de Etnografie, și ateliere de modelaj în lut, de creație prin tehnici inedite precum Decoupage, String Art, Quilling, care s-au desfășurat la Secția de Științele Naturii și coordonate de drd. Lila Gima, muzeograf, alături de voluntari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS