11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPasajul subteran și mai multe străzi din Craiova, inundate de ploaia torențială

Pasajul subteran și mai multe străzi din Craiova, inundate de ploaia torențială

Mai multe străzi din Craiova au fost inundate din cauza ploii torențiale. Pompierii din cadrul ISU Dolj au primit, până la această oră, 43 de solicitări prin 112 pentru evacuarea apei din beciuri și curți din Craiova. Potrivit pompierilor doljeni, toate solicitările au fost redirecționate către Compania de Apă Oltenia pentru a interveni cu motopompe.

La rândul lor, reprezentanții poliției locale Craiova au precizat pentru Gazeta de Sud că lucrătorii CAO au solicitat mai multe echipaje pentru închiderea străzii Bariera Vâlcii, dar și pasajului subteran. Acesta din urmă a fost închis pentru un interval de aproximativ 15 minute până ce canalizarea a putut prelua apa a cărei înălțime atinsese aproape un metru.

Pe strada Toporași, din cartierul Craiovița Nouă, mașinile au rămas blocate din cauză că apa depășea pragurile acestora.

De asemenea, alte șase solicitări au venit din localitățile doljene Podari, Malu Mare, Șimnicu de Sus, Ghindeni, Murgași și Dăbuleni. În aceste cazuri s-a luat legătura cu primarii localităților pentru ca serviciile voluntare de pompieri să intervină, de asemenea, cu motopompe.

UPDATE: Compania de Apă a anunțat că acționează cu vidanje și motopompe la pasajul subteran, în Bariera Vâlcii, pe străzile Râului, Fermierului, Popova și Arțarului. Reprezentanții companiei au precizat că vor interveni în zonele despre care sunt anunțați prin dispecerat.

UPDATE: Bulevardul Nicolae Titulescu a fost și el inundat, iar mașinile au circulat cu mare dificultate. Sistemul de canalizare nu a mai făcut față, iar nivelul apei de pe carosabil a crescut foarte mult.

 

 

 


 

Editor: Anca Dumitrașcu

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS