19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii în Dolj, Bucureşti şi alte 2 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu de 5 milioane de lei

Percheziţii în Dolj, Bucureşti şi alte 2 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu de 5 milioane de lei

În această dimineață, peste 50 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov, Dolj și Giurgiu și pun în executare 9 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul societăților de pază.
Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții au efectuat tranzacții fictive prin intermediul unor societăți comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.
Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 5.000.000 de lei.
Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității din cadrul Poliției Sectorului 3.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS