17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljANI: Deputatul Ion Călin, în conflict de interese

ANI: Deputatul Ion Călin, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Ion Călin, deputat în Parlamentul României, ca urmare a angajării de către acesta fiicei în cadrul biroului parlamentar, în timpul legislaturii 2009-2011.

La data de 23 decembrie 2008, Ion Călin a încheiat un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obținut, în perioada angajării (05 ianuarie 2009 – 30 noiembrie 2011), venituri salariale în cuantum total de 35.093 de lei.
Potrivit ANI, Ion Călin a încălcat, astfel, dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative; Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparența deciziei și supremația interesului public”.
Ion Călin a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ion Călin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS