19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii, INTERZIȘI la vot!

Craiovenii, INTERZIȘI la vot!

Consiliul Local Craiova a respins organizarea referendumului anti-Kozlodui, societatea civilă a demarat strângerea de semnături pentru demiterea consilierilor

Scandal uriaș în ședința din această dimineață a Consiliului Local (CL) Craiova. După dezbateri de aproape două ore, consilierii municipali au respins prin vot proiectul de hotărâre privind organizarea pe 15 noiembrie a referendumului privind proiectele nucleare de la Kozlodui (Bulgaria).
Proiectul de hotărâre era susținut prin semnături de peste 15.000 de craioveni.
În consecință, craiovenii nu vor fi chemați la vot pentru a-și exprima opinia în legătură cu centrala atomică de la Kozlodui, din cauza căreia orașul se află în zona de risc nuclear. Imediat după picarea proiectului de hotărâre, reprezentanții societății civile au început strângerea de semnături pentru demiterea consilierilor municipali. „Acest Consiliu Local nu ne mai reprezintă. Strângem semnături pentru dizolvarea CL. Și acum nu mai pornim de la zero, ci de la 15.000”, a declarat Luminița Simoiu, coordonatoarea Grupului de Acțiune Civică (GAC), organizația care a reușit strângerea acestui număr record de semnături.

Toate amănuntele, declarațiile și comentariile despre acest scandal vor fi în această seară în direct la Alege TV, în cadrul emisiunii „Audiență Generală”, care începe la ora 18.30.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS