17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Trei sirieni au încercat să intre ilegal în România, ascunşi într-un TIR plin cu profile metalice

Dolj: Trei sirieni au încercat să intre ilegal în România, ascunşi într-un TIR plin cu profile metalice

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit trei cetăţeni sirieni ascunşi într-un TIR încărcat cu profile metalice, care încercau în acest să intre fraudulos în România.

Noaptea trecută, la ora 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru intrarea în ţară, la volanul unui camion marca Mercedes, cetăţeanul turc Emin C., în vârstă de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice din Turcia pentru Polonia. În timpul verificării mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că şnurul de la prelata autocamionului este tăiat şi relipit. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentului marfă, printre marfa transportată, au fost descoperite trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.
La cercetări, aceştia au declarat că sunt cetăţeni sirieni, că au plecat din ţara de origine în urmă cu o săptămână şi au călătorit fraudulos ascunşi în diverse camioane, plătind unei călăuze suma de 7.000 de euro de persoană pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferul şi mijloacul de transport au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS