11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Expoziţie de minerale, fosile şi geme în Piaţa "Mihai Viteazul"

Craiova: Expoziţie de minerale, fosile şi geme în Piaţa „Mihai Viteazul”

Ediţiile anterioare ale Salonului Naţional de Minerale, Fosile şi Geme s-au bucurat de succes în rândul craiovenilor
Ediţiile anterioare ale Salonului Naţional de Minerale, Fosile şi Geme s-au bucurat de succes în rândul craiovenilor

Craiovenii sunt invitaţi şi în acest an să viziteze Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme, eveniment ajuns la cea de-a opta ediţie. Manifestarea este organizată de Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Local, vineri, 15 mai, în Piaţa “Mihai Viteazul”, începând cu ora 10:00. Până pe 17 mai, craiovenii vor putea admira şi achiziţiona flori de mină, eşantioane de minerale, geme şi podoabe prelucrate expuse în cadrul Salonului, devenit deja tradiţie pentru Craiova.

Participanţii la Salon sunt colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad, Tulcea, Bucureşti etc.) şi din străinătate, din ţări precum Ungaria, Ucraina, Moldova şi Africa de Sud.

Programul din acest an al Salonului Naţional de Minerale, Fosile şi Geme include şi conferinţe susţinute de specialişti, care vor prezenta subiecte din mineralogie şi din paleontologie. În acest weekend sunt programate două astfel de conferinţe: „Fosile din Oltenia”, susţinută de dr. Constantin Enache, cercetător de valoare, liderul geologilor din Oltenia, şi „Silexul – mineral sau unealtă?”, susţinută de dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic la Facultatea de Geografie a Universității din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS