33.7 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTelenovela AUR Dolj continuă. Conducerea a fost suspendată, iar veteranul Dămureanu pierde lupta cu "infiltratul" Vasile

Telenovela AUR Dolj continuă. Conducerea a fost suspendată, iar veteranul Dămureanu pierde lupta cu „infiltratul” Vasile

Telenovela AUR Dolj continuă. Tabăra lui Ringo Dămureanu, deputatul AUR de Dolj, care a condus organizația în ultimii ani, a primit o grea lovitură după ce conducerea filialei județene a fost suspendată printr-o decizie a secretarului general al AUR.

De asemenea, coordonatorul AUR Dolj, Ionel Gheorghei a fost destituit. Mai mulți membri ai AUR, fideli lui Dămureanu, s-au dus la sediul central al partidului din Craiova, dar au găsit lipită pe ușă decizia de suspendare a actualei conduceri.

„Alianța pentru Unirea Românilor a decis duminică, 23 iunie, suspendarea conducerii filialei județene AUR Dolj. Astfel, domnul Ionel Gheorghe a fost destituit din funcția de coordonator AUR Dolj, iar conducerea filialei județene Dolj se suspendă cu efect imediat.
Totodată, domnul Ionel Gheorghe nu mai are acces în sediul partidului până când Juriul de Onoare al AUR nu va analiza situația de la nivelul filialei AUR Dolj”, se arată în decizia lipită pe ușa sediului AUR.

Marian Vasile, „păcătosul” fără aură de aurist adevărat: s-a vaccinat, nu merge des la biserică. Ptiu, drace!

Nu este clar dacă secretarul general al AUR poate decide suspendarea conducerii AUR Dolj și dacă președintele AUR, George Simion, a aprobat această decizie.

Oricum, lucrurile se întâmplă la câteva zile după ce Ringo Dămureanu l-a acuzat pe Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova, de o mulțime de „păcate”, printre ele regăsindu-se faptul că nu merge la biserică, că s-a vaccinat, că are poze cu PNL pe pagina sa de Facebook, că nu s-a plimbat cu soția în campanie și multe alte parascovenii, care, spune Dămureanu, nu se potrivesc cu profilul unui aurist adevărat.

De asemenea, Dămureanu a susținut că Vasile și mai mulți liberali au infiltrat filiala și i-au corupt și pe alții. În replică, dizidenții din AUR i-au cerut lui Dămureanu demisia. În final, AUR a emis decizia de care aminteam mai sus care își produce efectele începând de astăzi.

Dămureanu îl ceartă pe Simion(intertitlurile aparțin redacției)

Deputatul Ringo a replicat spunând că este vorba despre un puci.

„La Dolj, AUR a înfrânt! Duminică, organizația județeană AUR a primit o cruntă lovitură din partea infiltraților penelisto-coldiști, care au venit în AUR la începutul anului, iar acum preiau comanda în Partid.

Speriați de vechea conducere AUR Dolj, care i-a demascat, joi, într-o conferință de presă, infiltrații au apelat la conducerea centrală pentru a lua măsuri împotriva vechilor membri.

Grav este că s-a dat satisfacție grupării puciștilor printr-un comunicat semnat de Secretarul general, Titus Păunescu, conform căruia conducerea AUR Dolj a fost suspendată, iar Ionel Gheorghe a fost destituit din funcția de coordonator județean pe care o deține din 2020.

Toate acestea se întâmplă cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare. Greu de crezut că Președintele George Simion se va putea baza pe acești oportuniști în viitoarele sale bătălii electorale, căci misiunea lor este să distrugă Partidul, așa cum au dovedit deja în cele câteva luni de când au fost primiți.

Și George nu a venit….

Președintele George Simion a fost așteptat în stradă aproape două ore, pe caniculă, de câteva zeci de consilieri aleși și membri de Partid. Aceștia au venit la sediul regional ca să îl întâmpine și ar fi vrut să-i vorbească deschis despre gravele probleme iscate în ultima vreme și despre acțiunile puciștilor.

Ar fi vrut să-i prezinte modul în care au fost ajutați și sprijiniți de vechea Conducerea județeană în ultimii 4 ani.

Rămâne de văzut dacă Președintele partidului va ajunge în această seară la proțapul organizat la Palatul RSR din Podari de către ”noii veniți” în Partid, dacă le va da dreptate puciștilor sau, din contră, va analiza gravitatea situației și va decide revenirea la normal în AUR Dolj.

Simion, somat s-o întoarcă ca la Craiova

Petrecerea este organizată de candidatul învins la Primăria Craiova, Marian Vasile, pentru susținătorii săi. Chermeza ar simboliza victoria puciștilor și distrugerea organizației județene a partidului, capturată acum de aceștia.

Adevărații membri AUR, care au muncit 4 ani pentru succesul pe care astăzi îl are Partidul, îi cer imperativ Președintelui George Simion să se implice și să ia deciziile care să ducă la revenirea la normalitate în organizația județeană de la Dolj, pentru a nu periclita grav viitorul parcurs al Partidului.

Mai ales că mai este foarte puțin timp până la următorul ”examen” electoral, decisiv pentru viitorul Partidului”, spune Dămureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS