31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScade numărul de șefi în minerit

Scade numărul de șefi în minerit

Se finalizează restructurarea personalului cu funcții de conducere de la Complexul Energetic Oltenia. Administrația companiei energetice a decis să aplice Ordonanța de Urgență care limitează cheltuielile în administrația de stat și companiile publice.

Sunt solicitate inclusiv reorganizări de personal, pentru a reduce din numărul de șefi și din cheltuieli. Directoratul Complexului Energetic Oltenia a luat decizia de a elimina din organigramă toate posturile de șefi care nu mai îndeplinesc toate condițiile formale pentru a fi păstrate.

În primul rând este vorba despre numărul minim de oameni în subordine. Astfel, prin aplicarea acestui criteriu vor dispărea foarte multe posturi de șefi de birou și de serviciu. Administrația le va oferi acestora varianta unui loc de muncă în cadrul companiei energetice. În cazul în care acesta va fi refuzat, atunci s eva ajunge și la încetarea contractului individual de muncă. 

Măsură așteptată 

Conform liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, sunt șefi în cadrul companiei energetice care au unul, doi sau trei angajați în subordine și nu se respectă prevederile legale. Prin urmare, sunt cheltuite sume importante cu plata salariilor pentru șefii respectivi. În urma restructurării și reorganizării personalului în Complexul Energetic Oltenia ar trebui să fie reduse și sumele cheltuite cu salariile.

„Este o măsură pe care mulți o așteaptă. Poate sunt unii care nu o văd cu ochi buni. Cert este că se așteaptă ca reorganziarea să fie finalizată și de la începutul verii să nu mai fie atâția șefi în cadrul companiei. Sunt șefi cu 2-3 oameni în subordine. Nu se poate așa ceva și pe undeva era nevoie de o revizuire a posturilor de conducere. În mod normal vor scădea și sumele cheltuite cu personalul cu funcții de conducere. De fapt acesta este și scopul reducerii de posturi de șefi care nu au personalul necesar în subordine”, a precizat Alin Munteanu, președintele Sindicatului „Alfa” din Complexul Energetic Oltenia și liderul Cartel Alfa Gorj.

Citeşte şi: Bebelușul mort la Spitalul Județean Târgu Jiu avea malformații congenitale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS