16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe grăbește reabilitarea Secției Chirurgie 1, după ce apa de ploaie s-a infiltrat prin tavan

Se grăbește reabilitarea Secției Chirurgie 1, după ce apa de ploaie s-a infiltrat prin tavan

Apa de la ploile din ultimele zile s-a infiltrat prin tavan în Secția Chirurgie 1, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Din acest motiv a început mutarea pacienților, în vederea reabilitării. Secția este inclusă într-un program de modernizare, însă, după ce apa de ploaie a ajuns la interior, s-a decis mutarea mai repede a pacienților și începerea lucrărilor.

„Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație aferente acestei secții, situate la etajul 2 al clădirii din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică. Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea acesteia la etajul 3, în cadrul Secției Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secții de 78 paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgență.
Au fost transmise adrese de informare și de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea noastră sanitară nu le va mai putea prelua.

În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație deasupra cărora se află două terase.

Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. Menționăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secției Chirurgie Generală 2, intervențiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operație de la etajul 3, aferente acestei secții.

La fața locului se află, de azi dimineață, echipele de intervenție pentru remedierea urgentă a situației. Menționăm că după finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secțiile Chirurgie 1 și Chirurgie Generală 2, sălile de operație aferente celor două secții vor intra în intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare”, conform unui comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Citește și: Educație rutieră în școlile din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS