13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a decis cine se ocupă de execuţia Skate Park-ului

S-a decis cine se ocupă de execuţia Skate Park-ului

Primăria Craiova a decis ce firme se vor ocupa de execuţia Skate Park-ului, care va fi amenjat în incinta Fantasy Park. Parcul pentru iubitorii de skateboarding va costa municipalitatea peste 2,4 milioane de euro, iar lucrările ar trebui să înceapă undeva în luna aprilie.

Mai bine de jumătate de an i-a luat Primăriei Craiova să decidă firmele câştigătoare, care se vor ocupa de execuţia parcului pentru skateri, care vine să completeze Fantasy Park-ul. După ce muncipalitatea a plătit 671.000 de lei, fără TVA, firmei bucureștene SC ADURO IMPEX SRL pentru proiectare, acum urmează să mai plătească încă 11.477.615 de lei, fără TVA, pentru amenajarea în sine a zonei dedicate iubitorilor de skateboarding.

Bătaia pe acest contract a fost una acerbă, fiindcă şase firme şi-au depus ofertele pentru a se ocupa de proiect. Este vorba despre SMART GRID ENERGY din București (lider) alături de PREMIUM INVEST CONCEPT S.R.L. din Constanța; Recon din Craiova (ofertant lider); Asocierea SC OLTENIA GARDEN SRL (lider) și MAG CONSTRUCT – ambele din Craiova; Asocierea RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. din Petrești, județul Ilfov (lider) și GARDEN CENTER GRUP S.R.L. din Măgurele; Asocierea GECOROM din Craiova (lider) și LAURENȚIU H S.R.L. din Negrești-Oaș; Asocierea CAS OFFICE ARHITECT din Leotești, județul Olt (lider) și ZEUS S.A. din Pitești, județul Argeș.

În final, câştigătoare a fost asocierea SC OLTENIA GARDEN SRL (Leader) – MAG CONSTRUCT. Oltenia Garden SRL s-a ocupat şi de amenajarea Fantasy Park, însă în asociere cu firmele Bugaru Trans SRL şi Yardman SRL.

Skate Park-ul, mai scump decât Fantasy. Ce lucrări presupune

Dacă pentru amenajarea Fantasy Park s-au cheltuit 7.249.189,20 lei (fără TVA), Skate Park-ul va înghiţi 11.477.615 de lei, fără TVA. Aceasta a fost oferta asocierii SC OLTENIA GARDEN SRL (Leader) – MAG CONSTRUCT, chiar dacă primăria estimase un cost de 13.668.595 de lei, fără TVA. Aşadar, costul total pentru Skate Park, proiectare şi execuţie, se ridică la 12.148.615 de lei, fără TVA (aproximativ 2.430.000 de euro).

Cum va arăta Skate Park-ul

Potrivit firmei de proiectare, „amenajarea propusă prevede două cuve de adâncimi diferite – una cu dificultate ridicată de la 1.8 metri la 2 metri, fiind bordate de rampe curbate, cu raza variabilă în lungul traseului; cea de-a doua dedicată utilizatorilor cu un nivel de performanță mai puțin avansat are adâncimea constantă de 0,75 m și prezintă rampe și obstacole de start, capăt și de traseu.

Aceasta este bordată de gradene din beton armat cu funcțiune dublă – de skating și de asigurare a locurilor de stat, permitând o vizibilitate bună spre traseul cu obstacole. O a doua zonă funcțională este circulația de tip bump truck, cu denivelări ușoare, astfel adresându-se și utilizatorilor de biciclete (tip bmx) și role. În această zonă este prevăzută tranziția către gradenele care îndeplinesc, simultan, mai multe roluri: zonă de odihnă și vizionare, zonă de sprijin pentru terenul natural, care se înalță pe zona respectivă, paravan pentru conducta de termoficare.

… Din motive de siguranță sunt prevăzute și balustrade de protecție pe zonele unde diferența de nivel nu este tratată cu rampe sau scări”, se menționează în memoriul tehnic. Skate Park-ul va mai avea și alte dotări precum: cișmea cu apă potabilă, zonă de odihnă cu bănci, stand-uri pentru parcarea bicicletelor, pompă pentru biciclete, coșuri pentru gunoi, iluminat nocturn, corpuri de iluminat decorativ montate pe spațiul verde. De asemenea, parcul pentru skateri va beneficia de grupurile sanitare amenajate în Fantasy Park“, se menţionează în documentele firmei care s-a ocupat de proiectare.

Când ar trebui să fie gata parcul pentru skateri și când se deschide Fantasy Park

Cel mai probabil, în perioada următoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, iar cele două firme ar trebui să se apuce de treabă undeva în luna aprilie a acestui an. În caietul de sarcini al acestui proiect este specificat faptul că execuţia lucrărilor va avea loc pe o perioadă de 12 luni de la primirea ordinului de începere a acestora. Aşadar, proiectul ar trebui să fie finalizat în primăvara anului viitor. Abia atunci vom putea spune că Fantasy Park este în totalitate gata. Am întrebat Primăria Craiova dacă se va putea vizita Fantasy Park-ul înainte ca Skate Park-ul să fie gata. „Da, se va putea vizita înainte, dar mai sunt de pus diverse elemente de butaforie de către cei de la RAADPFL. Fantasy Park se va deschide de Ziua Copilului“, ne-a transmis Maria Andronache, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Citeşte şi: Cât plătește Salubritatea Craiova pentru insecticidele de anul acesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS