12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova, rectificare de buget de 2,8 de milioane de lei pentru IntenCity

Primăria Craiova, rectificare de buget de 2,8 de milioane de lei pentru IntenCity

Primăria Craiova face rectificare de buget, după ce în urmă cu o lună Consiliul Local a aprobat bugetul consolidat al municipiului. Rectificarea se face ca urmare a solicitării venite din partea Operei Române, care a solicitat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe primul trimestru. „Bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Craiova se rectifică, în sensul suplimentării, cu suma de 702,00 mii lei.

IntenCity 2024 ţine artiştii la secret
IntenCity 2024 ţine artiştii la secret


La capitolul „Cultură, recreere şi religie ”: Opera Română Craiova – prin adresa nr. 906/2024 solicită rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, în sensul suplimentării veniturilor din subvenții, cu suma de 100,00 mii lei și implicit la partea de cheltuieli la titlul II ”Bunuri și servicii”, conform notei de fundamentare.
De asemenea, Opera Română Craiova a mai solicitat suplimentarea veniturilor proprii provenite din prestări de servicii și alte activități cu suma de 2.800,00 mii lei. Iniţial, când a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli, pentru festivalul IntenCity au fost alocate 7 milioane de lei, față de 21 de milioane de lei, cât a fost anul trecut.

IntenCity, gaură în bugetul Craiovei de peste 3 milioane de euro
IntenCity, gaură în bugetul Craiovei de peste 3 milioane de euro

Mai mulţi bani pentru IntenCity

Respectiva instituţie de cultură motiveză această suplimentare de buget pe trimestrul I al anului 2024 pentru organizarea Festivalului IntenCity, aflat la cel de-a treia ediţie. „Statistica încasărilor ne încurajează ca pentru ediţia a III-a să prevedem o creştere aveniturilor curente faţă de bugetul aprobat cu suma de 2.800 de mii de lei. Ţinând cont de cele relatate, vă rugăm să ne aprobaţi o rectificare bugetară cu suma menţionată”, se spune în nota de fundamentare transmisă de Opera Română.
Reprezentanţii operei spun că festivalul IntenCity, aflat la cea de-a treia ediţie, a devenit cunoscut prin conceptul său de genuri şi influenţe muzicale diverse ce au impact asupra publicului. Drept urmare pentru această ediţie, organizatorii îşi doresc contactarea unor artişti de renume care să aducă o energie nouă şi o atmosferă deosebită evenimentului. Organizatorii mai spun că această abordare va aduce un număr mai mare de spectatori. „De asemenea, prin stategia noastră de a menţine surpriza în ceea ce priveşte lista invitaţilor în materialele publicitare, dorim să consolidăm încrederea publicului şi îl încurajăm să-şi rezerve locurile şi abonamentele”, se spune în fundamentarea rectificării bugetare.

IntenCity 2024

Tot aici se fac câteva descoperiri despre motdul de organizare a festivalului. Acesta se va desfăşura în cele două locaţii, Sala Polivalentă şi Stadionul Ion Oblemenco. În acest fel, publicul are acces cu un singur abonament în ambele locaţii şi totodată la o varietate mai mare de genuri muzicale.
De această dată, pe lângă concerte, festivalul va găzdui şi un târg de produse tradiţionale, ateliere, food&beverage şi activităţi de brand care să fie pe placul publicului, indiferent de vârstă.
Făcând o analiză a ediţiilor anterioare, reiese că la cea de-a doua ediţie veniturile au fost mai mari cu 262% faţă de prima ediţie. În anul 2022, încasările au fost în sumă de 2.445 mii de lei. În anul 2023 s-a încasat suma de 6.428 mii de lei.
Pentru anul 2024, organizatorii prevăd „o creştere a veniturilor curente faţă de bugetul aprobat cu suma de 2.800 mii de lei”, se mai spune în fundamentarea rectificării. Tocmai aceasta este şi suma prevăzută la rectificarea bugetară.
Drept urmare, rectificarea bugetului general consolidat al municipiului Craiova, pe
anul 2024 se va face astfel: total venituri – 1.765.796 mii de lei, total cheltuieli – 1.789.309 mii de lei.
În urmă cu o lună, bugetul Craiovei a fost aprobat aprobat în sumă de 352 milioane euro, cu 11 milioane de euro mai mic față de anul trecut. În schimb, bugetul pentru investiții creștea cu 110% față de anul anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS