17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţia Locală Craiova consumă carburant de peste 27.000 de euro în opt luni

Poliţia Locală Craiova consumă carburant de peste 27.000 de euro în opt luni

Poliţia Locală Craiova a publicat, în SEAP, contractul prin intermediul căruia vrea să îşi asigure carburantul pentru maşini, pentru o perioadă de cel puţin opt luni. Suma pe care instituţia o să scoată din buget la acest capitol este de aproape 27.000 de euro.

Poliţia Locală Craiova vrea să îşi asigure carburantul necesar până la finele anului şi a scos la licitaţie contractul prin care va cumpăra benzină şi motorină pe bază de carduri de alimentare. Contractul presupune furnizarea de motorină euro 5, în cantitate de 15.200 de litri şi benzină fără plumb, euro 5, în cantitate de 6.800 de litri. Tot acest carburant va fi folosit de poliţia locală pe o perioadă de opt luni, începând din mai până la finalul acestui an. Valoarea estimată a contractului se ridică la 138.000 de lei, fără TVA (aproximativ 27.650 de euro).

În documentaţia publicată în SEAP se menţionează faptul că acelaşi contract presupune şi eventuale suplimentări şi prelungiri pentru o perioadă de încă patru luni, după ce se va încheia acest an. Este vorba despre perioada ianuarie – aprilie 2025, pentru care reprezentanţii instituţiei au mai estimat încă jumătate din cantitatea de carburant solicitată pentru cele opt luni din 2024. Astfel, prin eventuala prelungire a contractului scos la licitaţie, poliţia locală mai poate solicita încă 7.600 de litri de motorină euro 5 şi 3.400 de litri de benzină fără plumb, euro 5. Aşadar, dacă se va prelungi contractul, astfel încă să se furnizeze carburant pentru o perioadă de 12 luni, valoarea maximă estimată va ajunge la 207.000 de lei, fără TVA. (aproximativ 41.500 de euro).

Cât carburant consumă pe zi Poliţia Locală Craiova

Plecând de la cantitatea de carburant pe care Poliţia Locală Craiova o solicită prin intermediul acestui contract, am făcut un calcul simplu despre consumul zilnic pe care îl are instituţia. De la 1 mai până pe 31 decembrie sunt 245 de zile calendaristice. Pentru această perioadă, poliţia locală a calculat că va consuma 22.000 de litri de benzină şi motorină. Aşadar, acest lucru înseamnă că maşinile instituţiei consumă, zilnic, în medie, 90 de litri de carburant, iar suma medie cheltuită pe zi, la acest capitol, este de 564 de lei.

Pentru contractul referitor la achiziţionarea carburantului, poliţia locală din Craiova aşteaptă oferte până pe 21 martie, iar la finalul lunii aprilie va desemna câştigătorul.

Mulţi bani pentru reparaţiile maşinilor

De la începutul acestui an, Poliţia Locală Craiova a cheltuit destul de mulţi bani şi pe serviciile de reparaţii ale mai multor maşini din parcul auto al instituţiei. Suma totală care a fost plătită pe reparaţiile maşinilor poliţiei locale, în două luni şi jumătate, s-a ridicat la 29.150 de lei, fără TVA (peste 5.800 de euro). Cei mai mulţi bani s-au investit în reparaţia unui autovehicul marca Renault – 7.353 de lei, însă în cadrul licitaţiei nu au fost menţionate detalii legate de reparaţiile pe care le-a suferit maşina. Mai departe, suma de 5.836 de lei a fost cheltuită pentru schimbarea ambreiajului unui Iveco. Un alt autoturism marca Dacia Logan a fost reparat iniţial cu suma de 1.382 de lei, apoi cu încă 3.701 de lei.

O altă sumă de 2.945 de lei a fost alocată pentru reparaţia unei Dacii Logan. Acesteia i s-au înlocuit: bieleta de direcţie, cap bară stânga/dreapta, o jantă, braţele faţă stânga/dreapta, farul din dreapta, carenajul dreapta şi aripa faţă dreapta. Încă două Dacii Logan au suferit reparaţii în valoare de 1.568 de lei, respectiv 1.163 de lei. Alţi 1.512 lei au ieşit din conturile poliţiei locale pentru a repara o Dacia Duster, iar alţi 2.657 de lei pentru o Dacia Sandero. De asemenea, cu 1.033 de lei s-a înlocuit conducta Ad Blue a unui Iveco Daily.

Poliţia Locală aduce bani frumoşi la buget

Poliţia Locală a Muncipiului Craiova este un aliat bun al Primăriei Craiova, fiindcă prin amenzile pe care le dă aduce anual sume frumoase la buget. Însă, mulţi craioveni consideră instituţia doar o maşinărie de făcut bani la buget şi nu una care să le inspire siguranţă. În ciuda părerilor craiovenilor, Poliţia Locală îşi continuă activitatea şi, anual, valoarea sancţiunilor date cetăţenilor creşte. Potrivit bilanţului pe anul 2023, „Poliția Locală Craiova a aplicat sancțiuni în valoare de 11.787.197 de lei, adică peste două milioane de euro. Au fost constatate şi aplicate 20.527 de sancțiuni contravenţionale dintre care 15.842 de amenzi și 4.685 de avertismente. Comparativ cu anul 2022 atât acţiunile cât şi sancţiunile au crescut“, a fost menţionat în raportul pe care instituţia l-a prezentat în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Craiova din luna ianuarie a acestui an.

Citeşte şi: VIDEO S-a întâmplat minunea! Se toarnă asfalt pe Tronsonul I al DEx Craiova-Piteşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS